TERNAT - Vooruitgroenxl wil dat men zo lang mogelijk in het eigen huis kan blijven wonen en wil aanpassingen aan RUP

C21

TERNAT - Vooruitgroenxl wil dat men zo lang mogelijk in het eigen huis kan blijven wonen en wil aanpassingen aan RUP

Img_1127
 

Vooruitgroenxl wil dat men zo lang mogelijk in zijn/haar eigen huis kan blijven wonen. Maar een - meestal wat oudere - alleenstaande woont dikwijls in een te grote woning, gebouwd voor een groot gezin,met eventueel nog een ruimte voor een activiteit als zelfstandige. Die alleenstaande wil misschien graag dat huis opdelen en een gedeelte verhuren. Maar meergezinswoningen zullen volgens het op stapel staande RUP voor de bebouwde en te bebouwen ruimte, op veel plaatsen niet meer toegelaten zijn. Zelfs een verticale opdeling is er niet altijd in toegelaten. 

Vooruitgroenxl vindt dan ook dat er uitzonderingen moeten worden voorzien voor dit soort opdelingen van bestaande woningen, in het belang van onze ouderen die thuis willen blijven wonen. In een vorige bestuursperiode (2013-2018) was dit wel voorzien.

Ook jongeren

Die uitzonderingen zijn trouwens ook interessant voor jongeren die een groot huis kopen en een gedeelte willen verhuren om hun afbetaling te helpen financieren.

“Met de huidige crisis op de woningmarkt en de stijgende prijzen moeten we jongeren die daar op een creatieve manier iets proberen aan te doen, zeker niet tegenwerken”, besluit Guido Van Cauwelaert, gemeenteraadslid van Vooruitgroenxl.

Eerder verschenen

Openbaar onderzoek nieuw RUP bebouwde ruimte

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 okt 2024
Guido Van Cauwelaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido Van Cauwelaert | 10 okt 2024
Guido van Cauwelaert | 09 okt 2024
Guido Van Cauwelaert | 30 sep 2024
Guido van Cauwelaert | 23 sep 2024

archief