Laatste artikels van Asse

Fietspaden langs Edingsesteenweg ASSE krijgen grondig onderhoud

Wegen_en_verkeer_
 

 Op dinsdag 2 juni start Wegen en Verkeer met werken aan de fietspaden langs de Edingsesteenweg (N285) in Asse, tussen de rotonde met de Industrielaan en middenschool Vijverbeek. De fietspaden worden heraangelegd in rood asfalt, voor meer rijcomfort en verkeersveiligheid voor fietsers. De werken duren volgens de huidige planning tot midden juli. Tijdens de werken wordt de Edingsesteenweg afgesloten voor het verkeer richting Asse.

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 mei 2020
Marc Sluys
 

ASSE - Infrabel vernieuwt de overweg aan de Kruiskouter

Editiepajot-asse-logo-gemeente

Van maandag 18 mei tot en met donderdag 11 juni 2020 vernieuwt Infrabel de overweg aan de Kruiskouter te Asse. Tijdens deze werken is de overweg afgesloten voor alle verkeer (inclusief fietsers en voetgangers).

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 mei 2020
Sam Herremans
ep
 

Dertien gemeenten stappen mee in groepsaankoop mondmaskers

Mond
 

 De druk is groot bij de lokale besturen om hun bevolking zo snel mogelijk te voorzien van mondmaskers. Intercommunale Haviland zette daarom in sneltempo een groepsaankoop op poten. Dertien lokale besturen zullen nu samen een totaal van 400.000 kwalitatieve mondmaskers aankopen. Eind mei wordt het laatste mondmasker van deze aankoopronde al geleverd. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 mei 2020
Marc Sluys
 

REGIO - Provincie Vlaams-Brabant zorgt voor de INL-ploegen

A_auto_foto_inl
Ingezonden foto.
 

De provincie Vlaams-Brabant trekt 2.130.000 euro uit voor de organisatie van Intergemeentelijke Natuur- en Landschapsploegen voor de volgende zes jaar. IGO en Pro Natura krijgen elk de helft van dat bedrag voor de uitvoering in respectievelijk het arrondissement Leuven en Halle-Vilvoorde. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 apr 2020
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

Afwerking fietssnelweg F212 tussen ASSE en Brussel in de maak

F212-_kaart_a3_2020
 

 De gemeente Asse gunde nieuwe studies voor de verdere afwerking van de fietssnelweg F212 tussen Asse en Brussel aan een studiebureau. De studie- en aanlegkosten worden gefinancierd via de provincie Vlaams-Brabant. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
29 apr 2020
Marc Sluys
 

ASSE - Werkgroep Lokale economie en Financiƫn bereidt steunmaatregelen voor. Verlenging vervaldatum geschenkbon

Editiepajot-asse-logo-gemeente

De coronacrisis heeft een grote impact op ons sociaal en economisch leven. Heel wat ondernemers worden verplicht om hun winkel of bedrijf tijdelijk te sluiten. Het gemeentebestuur heeft de intentie om, aanvullend op de federale en Vlaamse maatregelen, acties te ondernemen om burgers, verenigingen en bedrijven te ondersteunen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 apr 2020
Sam Herremans
ep
 

ASSE - Mondmaskers voor inwoners

Editiepajot-asse-logo-gemeente

Het bestuur ontvangt regelmatig de vraag van inwoners of de gemeente mondmaskers zal beschikbaar stellen. We begrijpen deze bezorgdheid en dragen als lokaal bestuur het welzijn van onze inwoners hoog in het vaandel.

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 apr 2020
Sam Herremans
ep
 

ASSE - Steun aan kwetsbare gezinnen

Huis_van_het_kind_verdeelt_educatieve_paketten
 

Het Huis van het Kind Asse gaat educatieve pakketten uitdelen aan kwetsbare gezinnen. In de loop van deze week worden meer dan 300 pakketten verdeeld. Gezinnen signaleren dat het steeds moelijker wordt om de kinderen thuis zinvol bezig te houden. Voor kwetsbare gezinnen is dit extra moeilijk.

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 apr 2020
Sam Herremans
ingezonden
 

Provincie onderhoudt haar waterlopen - Steeds meer vuil in beken

Herstellingswerken_sambre_in_lennik
Herstellingswerken Sambre in Lennik; Foto ingezonden
 

 De provincie Vlaams-Brabant heeft de afgelopen maanden, naar jaarlijkse gewoonte, een grote voorjaarsschoonmaak gehouden in haar waterlopen. Ongewenste materialen en voorwerpen werden verwijderd. Wateroverlast bestrijden begint immers met goed onderhoud.

 
 

Klik hier om meer te lezen

 
09 apr 2020
Marc Sluys
 

GAS-boetes worden mogelijk voor de handhaving van COVID-19-maatregelen

2015

 Gisteren verscheen in het Staatsblad een Koninklijk Besluit dat gemeentelijke administratieve sancties mogelijk maakt voor de handhaving van COVID-19-maatregelen. Lokale besturen wachtten al enige tijd op de legalisatie van de handhaving van deze maatregelen via GAS. Intercommunale Haviland staat klaar om gemeenten te ondersteunen bij de administratieve afhandeling van de GAS-boetes.

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 apr 2020
Marc Sluys
 
 

Meer Nieuws

Guido Van Cauwelaert | 01 mrt 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief