Laatste artikels van Asse

Straffe Streek Gemeenten gehuldigd

20181105_groepsfoto_straffe_streekgemeenten-foto_luk_collet-6612
Straffe Streek Gemeenten gehuldigd. Ingezonden foto
 

 De provincie Vlaams-Brabant en de vzw Streekproducten Vlaams-Brabant huldigden 53 'Straffe Streek Gemeenten'. 'Straffe Streek Gemeenten' zijn gemeenten die voluit de kaart van de streekproducten getrokken hebben. Ondertussen hebben al 53 van de 65 gemeenten het label 'Straffe Streek Gemeente’ verdiend.

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 nov 2018
Marc Sluys
Ingezonden foto
 

ASSE - Herdenkingen Wapenstilstand

Affiche_wapenstilstand_2018
 

100 jaar geleden kwam er een einde aan de Eerste Wereldoorlog. Naar aanleiding van dit bijzonder herdenkingsjaar worden in het hele land culturele, artistieke en historische initiatieven genomen. Ook in Asse gaat deze herdenking niet ongemerkt voorbij.

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 nov 2018
Sam Herremans
ingezonden
 

Diep in het geheugen van papavers Provincie stimuleert herdenking 100 jaar Groote Oorlog in Vlaams-Brabant

Img_0899
Ingezonden foto
 

 De provincie Vlaams-Brabant stimuleert de herdenking van de Groote Oorlog van 1914-1918. Zo gaf  ze 114.328 euro subsidies aan 31 initiatieven om gebeurtenissen en personen uit deze oorlogsperiode in de kijker te zetten. Ook gaf ze 55.400 euro aan 17 erfgoedprojecten in het kader van de Eerste Wereldoorlog.

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 okt 2018
Marc Sluys
Ingezonden foto
 

PIVO en Brussels Airport gaan samen brandweerlui opleiden

Press_photo_brussels_airport_-_pivo
PIVO en Brussels Airport werken samen. Foto Ingezonden
 

 De provincie Vlaams-Brabant en Brussels Airport Company (BAC) ondertekenden een intentieovereenkomst rond brandveiligheidsopleidingen en –trainingen met betrekking tot het luchtverkeer. Het Provinciaal Instituut voor Vorming en Opleiding (PIVO) en de brandweer van Brussels Airport willen samen een expertise-opleiding rond incidentbestrijding bij luchtvaarttuigen verder uitbouwen, met als doel een meer doorgedreven, professionele en praktijkgerichte opleiding voor brandweerlui aan te bieden in samenwerking de hulpverleningszones.

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 okt 2018
Marc Sluys
Ingezonden foto
 

Herinrichting Brusselsesteenweg (N9) 'Vaal-Langestraat' in ASSE

Logo_wegen_en_verkeer_

 Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) vernieuwt vanaf de zomer/najaar 2019 de Brusselsesteenweg (N9) tussen Vaal en Langestraat. De Brusselsesteenweg wordt veiliger en aangenamer voor alle weggebruikers en omwonenden.

De werken zullen ongeveer anderhalf jaar duren, want de N9 wordt volledig (“van gevel tot gevel”) vernieuwd en er gebeuren ingrijpende werken. 

Meer informatie over het project vindt u via www.wegenenverkeer.be/asse.

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 okt 2018
Marc Sluys
 

ASSE - Comedian Joost Van Hyfte verklapt keukengeheimen

Logo

Standup comedian Joost Van Hyfte is op vrijdag 26 oktober (20.30 uur) te gast in het CC met zijn nieuwe show ‘Keukengeheimen’. Van Hyfte is naast comedian ook een gediplomeerd kok. In zijn shows combineert hij humor met het tijdens de voorstelling maken van een drie gangen maaltijd, waarvan het publiek mag proeven.

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 okt 2018
Sam Herremans
ingezonden
 

ASSE - Plaatsing kraan Stationsstraat vanaf 20 oktober

Editiepajot-asse-logo-gemeente

Vanaf 20 oktober tot en met 9 november wordt er een kraan geplaatst in de Stationsstraat, ter hoogte van huisnummer 100.

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 okt 2018
Sam Herremans
ep
 

Concert: Lions ASSE Klassiek

2018-10-12_affiche_aperitief_concert_-_lions_asse_klassiek
 

Zondag 2 december is er een aan te raden aperitief concert in de kerk van Walfergem, in een organisatie van Lions Club Asse. Zoals gewoonlijk gaan alle opbrengsten integraal naar haar sociale doelen. Afgelopen Lionsjaar werden nog cheques van 1000 euro geschonken aan De Wereld van Indra (Opvang voor jongeren), Kontaktgroep Mindervaliden Merchtem en CAW Halle-Vilvoorde.

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 okt 2018
Sam Herremans
ingezonden
 

ASSE / LIEDEKERKE / TERNAT / AFFLIGEM - Mama Evelien draait dag mee bij onthaalmoeder voor Dag Van De Onthaalouder

2018-10-11__dag_van_de_onthaalouder__1_a
 

Mama Evelien draait dag mee bij onthaalmoeder voor Dag Van De Onthaalouder. Het aantal onthaalouders in België is de laatste vier jaar met 18 procent gedaald. En dit terwijl de nood aan kinderopvang steeds hoog blijft. Daarom wil Infano vzw naar aanleiding van de Dag van de Onthaalouder meer mensen aantrekken om de job te doen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 okt 2018
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

ASSE - Inschrijven voor basisschool schooljaar 2019-2020

Editiepajot-asse-logo-gemeente

De inschrijvingen in de basisscholen voor het schooljaar 2019-2020 zullen opnieuw werken met een systeem van digitaal aanmelden. Normaal starten we in oktober met onze communicatie hierover, maar op 10 september 2018 bereikte de Vlaamse regering een politiek akkoord over een nieuw kader voor het inschrijvingsrecht.

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 okt 2018
Sam Herremans
ep
 
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Emile Devogeleer | 07 jul 2016

archief