Laatste artikels van Asse

ASSE - Goedkeuring Ruimtelijk Uitvoeringsplan Kerremans

Rup_kerremans_01
 

De gemeenteraad keurde het RUP Kerremans definitief goed op 26 maart 2018. De definitieve goedkeuring verscheen in het Staatsblad op 8 mei en gaat 15 dagen nadien, vanaf 23 mei, van kracht.

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 mei 2018
Sam Herremans
ingezonden
 

PIVO/VDAB-EXPERTISECENTRUM rijopleiding en verkeer geopend

Image001
Foto Ingezonden
 

 Eind 2016 sloten VDAB en PIVO een nieuwe overeenkomst om samen te werken aan meer verkeersveiligheidsopleidingen voor toekomstige beroepschauffeurs, hulp- en controlediensten en openbare besturen. In dit kader bouwden ze een loods op de PIVO-site om tot een kwaliteitsvol expertisecentrum voor rijopleidingen en verkeer, dat uitgerust is met hoogtechnologische middelen. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 mei 2018
Marc Sluys
Foto ingezonden
 

Provinciale ontleningen stijgen met 8% Klanten zijn zeer tevreden

Afbeelding1_copy
foto Ingezonden
 

 2017 was voor de provinciale uitleendienst een succes. In de drie uitleenposten, Asse, Bekkevoort en Leuven, werden in totaal 5.412 ontleningen gedaan. Dat is een stijging met 8% ten opzichte van 2016. De grootste stijging, met 15%, werd genoteerd in de uitleenpost  van Bekkevoort.

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 mei 2018
Marc Sluys
Ingezonden foto
 

Zwerfvuilopruimactie ‘ASSE proper 2018’

Editiepajot-asse-logo-gemeente

Aan de zwerfvuilopruimactie die plaatsvond op 16, 17 en 18 maart, namen 18 groepen deel: Natuurpunt vzw, Vl@sse, Jong NVA, Groenten Uit Zellik, Jong KWB Terheide, KWB Terheide, RCTAL, MOS Vijverbeek, Inloopcentrum Asse-Zellik, Wijkvereniging Zittert Fijne Buurt, Bekkerzeel (her)leeft , DDAT, Gezinsbond Relegem, KWB Krokegem, Jong CD&V, Leefbaar Zellik, Buurtcomité De Acht Wilgen, Oudervereniging K.A. Vijverbeek.

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 mei 2018
Sam Herremans
ep
 

ASSE - Winnaar tekenwedstrijd

Winnaar_tekenwedstrijd
 

Er wordt volop werk gemaakt van de praktische uitwerking van de schoolvervoersplannen om de schoolomgevingen veiliger en kindvriendelijker te maken.

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 mei 2018
Sam Herremans
ingezonden foto
 

EDITIEPAJOT – Uw internetkrant steunt ‘Bruegel 2019’

Editiepajot_steunt_bruegel_2019_1
EDITIEPAJOT – Uw internetkrant steunt ‘Bruegel 2019’
 

Het zal u niet ontgaan zijn dat 2019 voor de regio’s Pajottenland en Zennevallei een bijzonder jaar wordt. We staan aan de vooravond van ‘Bruegel 2019’. Ook uw internetkrant www.editiepajot.com wil zich inzetten om dit jaarevenement een bijzondere ondersteuning te geven en u, als trouwe Editiepajot-lezer, de kans te bieden alle activiteiten te kunnen opvolgen. Daarom werd in de ranglijst van de ‘Gemeenten’ ook het onderdeel ‘Bruegel 2019’ opgenomen......

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 apr 2018
Editiepajot
Editiepajot
 

Duvelse winkelweek in centrum van ASSE

Editiepajot-asse-logo-gemeente

Win een ticket voor de Hopduvelfeesten en bubble-bar op 8 september. Winkel bij een van de deelnemende handelszaken tussen 16 en 22 april, laat je gegevens samen met je aankoopbewijs achter in de wedstrijdbus en maak kans op één van de 25 tickets.

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 apr 2018
Sam Herremans
ep
 

REGIO Provincie legt 5 regio’s vast voor toekomstige golfterreinen waaronder HALLE en ASSE

Golf-keerbergen-foto_voor_pu_prezly
 

De provincie Vlaams-Brabant keurde een afwegingskader voor toekomstige golfterreinen goed. Hiermee kan ze snel inspelen op de vraag naar nieuwe golfterreinen. De provincie Vlaams-Brabant bakende Asse, Halle, Leuven, Tienen en Zemst af als regio’s waar er nog een golfterrein kan komen. Op zondag 15 april om 11 uur, tijdens de opendeurdag van de golfsport , stelt ze haar beleid over golfterreinen voor op het golfterrein van Keerbergen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 apr 2018
Emile Devogeleer
EP
 

Spaghettifestijn vriendenkring brandweer ASSE

Foto_spaghettifestijn
 

De vriendenkring van brandweerpost Asse organiseert op zaterdag 28 april weer een etentje met “lekkere (pom)pieren”; hun jaarlijks spaghettifestijn. Dit maal doen ze een ander gehucht aan en maken ze de zaal Oostkouter in Asse-Terheide voor een hele dag (on)veilig.

 

Klik hier om meer te lezen

 
31 mrt 2018
Sam Herremans
ingezonden
 

HALLE- Drukke dagen bij mosselen Marchant

De_mosselen_worden_gesorteerd_volgens_grote
De mosselen worden gesorteerdn. (Foto Emile Devogeleer)
 

Het Zeeuwse mosselseizoen is begonnen, en hiermede ook de drukke dagen voor mosselen, vis, schaaldieren Marchant op de Bergensesteenweg 434 in Lembeek. Elke nacht rond 00.00 uur komt er een oplegger met verse mosselen vanuit Yerseke ( Zeeland Nederland ) de winkel in Lembeek bevoorraden. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 jul 2016
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief