Laatste artikels van Asse

C21

Startschot voor jaar vol trekpaardactiviteiten op 11 maart

Scherm__afbeelding_2023-03-10_om_13
 

Op zaterdag 11 maart organiseert ‘Trekpaard Jeugd’ een infodag over Beenwerk en Chronisch Progressief Lymfoedeem, medische kwalen die regelmatig voorkomen bij trekpaarden, in Asse. Deze lesdag is meteen het startschot van een jaar vol trekpaardactiviteiten. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 mrt 2023
Marc Sluys
 

‘t Smiske en Scouts ASSE zetten nieuw kinderfestival op poten!

2022_-_appelmoesband__online_gebruik_57
 

 Op 22 april slaan Klein Kunstencentrum ‘t Smiske en Scouts Asse de handen in elkaar voor de organisatie van een nieuw kinderfestival.  Om 14u steekt de Appelmoesband van wal met een nieuw programma en om 16u maakt De KetnetBand het feestje compleet met een swingende set met 3 bekende Ketnet-gezichten.  Het festival gaat door in de feesttent op de Boekfosparking in Asse.  Alle info staat op www.appelmoesband.be

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 mrt 2023
Marc Sluys
 

De Lijn vindt terrein voor nieuwe stelplaats ASSE

Scherm__afbeelding_2023-02-22_om_10
 

 De Lijn heeft na een lange zoektocht een geschikt terrein gevonden voor de nieuwe stelplaats in Asse. Het gaat om het perceel op het bedrijventerrein van Mollem waar vandaag Syntra haar opleidingscentrum heeft. De raad van bestuur van De Lijn heeft haar akkoord gegeven voor de aankoop van het nieuwe terrein.

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 feb 2023
Marc Sluys
 

ASSE/OPWIJK - 3,8 miljoen voor schoolbouwprojecten in Vlaams-Brabant

Ben_weyts_0
 

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts investeert in januari € 3,8 miljoen in gloednieuwe en te renoveren schoolgebouwen in Vlaams-Brabant. Maar liefst 9 scholenbouwprojecten zullen met deze infrastructuurmiddelen aan de slag kunnen. “In deze regeerperiode investeren we € 3 miljard in schoolinfrastructuur. Dit is een extra investeringsimpuls van € 500 miljoen t.o.v. de voorbije jaren. Dat is historisch. Hiermee investeren we niet alleen in de scholenbouw, maar ook in de onderwijskwaliteit. En dus in de toekomst van onze kinderen”, zegt Weyts.

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 feb 2023
Marc Sluys
 

ASSE/TERNAT - De dapperste (onderwijs)directeur van Vlaanderen

06d9dbee-0867-41e3-adfe-e22b5b3f4d79
 

Voor het derde jaar op rij gingen ze bij schoolleverancier Baert op zoek naar de dapperste directeur van Vlaanderen. Ondertussen is de winnaar bekend! Proficiat Harald Willems van GBS Sleutelbos in Walfergem, die de wedstrijd wint met een wel héél dapper initiatief...

 

Klik hier om meer te lezen

 
02 feb 2023
Guido van Cauwelaert
 

Gedaan met sluikstort onder brug Brusselse Ring: Wegen en Verkeer plaatst vangrails

Scherm__afbeelding_2023-01-30_om_10
 

 Het Agentschap Wegen en Verkeer werkt begin 2023 onder de brug van de Brusselse ring (R0) over de Pontbeeklaan (N9) in Asse. 
Vangrails beschermen de pijlers van de brug en moeten een eind maken aan het sluikstorten en foutparkeren onder de brug. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 jan 2023
Marc Sluys
 

ASSE - Herstel waterlek in de Pastinakenstraat werken vanaf 3 januari

A_werken_algemeen_colpaert_galmaarden_werken_winterkeer_2
Illustratiebeeld Marc Colpaert

De firma Visser & Smit Hanab dient i.o.v. Farys het waterlek op de toevoerleiding ter hoogte van de Pastinakenstraat 34 te herstellen. Het lek werd gemonitord en de druk op de leiding werd verlaagd. De herstellingswerken vinden plaats van 3 tot ern met 20 januari 2023. Om deze werken uit te voeren, wordt de straat afgesloten. De omleiding in beide richtingen loopt via Waalborrelaan en Witteramsdal. Gedurende de

 

Klik hier om meer te lezen

 
31 dec 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

REGIO - Alle treinperrons ook in open lucht rookvrij in alle stations van de NMBS vanaf 1 januari!

Editie_ninove_station_4
Niet meer roken op de perrons.- Foto Marc Colpaert
 
Wie in 2023 op een perron staat in Tollembeek, Herne, Ninove of Geraardsbergen en in alle andere stationsvan de NMBS, weet dan dat roken echt niet meer mag.Een gewaarschuwde man is er twee waard en een vrouw drie! Vanaf 1 januari mag er niet meer gerookt worden op de perrons in de stations van de NMBS. Dus roken in openlucht is bij deze niet meer mogelijk op de perrons. Het volledige spoorwegdomein wordt rookvrij en NMBS lanceert een bewustmakingscampagne voor de reizigers. 

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
31 dec 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

ASSE - De nieuwjaarsreceptie gaat door op de Markt op zondag 8 januari

Asse_nieuw
 
Op zondag 8 januari nodigt het gemeentebestuur van Asse u van harte uit om samen te klinken op het nieuwe jaar. Iedereen is welkom tussen 11.00 en 13.00 uur op de Markt. We trakteren jou op een drankje en enkele lekkere hapjes. Vinyl on Wheels zorgt voor de muzikale omkadering. We hopen je in grote getale te mogen verwelkomen! Vanaf 10.00 uur tot het einde van het evenement wordt de Markt 

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
31 dec 2022
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief