Wild van Afrika in ALSEMBERG

C21

Wild van Afrika in ALSEMBERG

Editiepajot_chris_dusauchoit

Chris Dusauchoit, onder meer bekend van Dieren in Nesten (één), kon tijdens zijn expedities naar Zuid-Afrika aan den lijve ondervinden dat er heel wat misvattingen bestaan over het wild van Afrika. Zelfs natuurdocumentaires zijn vaak onjuist. 

De leeuw staat bijvoorbeeld bekend als ‘Koning van de Jungle’. Dit is volgens Dusauchoit complete onzin. Niet alleen is de mannetjesleeuw buitengewoon lui en zelfs saai, hij leeft helemaal niet in de jungle, maar in de savanne. De kans dat je een leeuw zal zien jagen is overigens onbestaand. Leeuwinnen jagen ’s nachts, mannetjes helemaal niet. Die pikken wel van de buit van de vrouwtjes. Het mannetje zal je overdag vooral zien luieren, terwijl de vrouwtjes zich om de welpen bekommeren.
 
Er zijn ook weinig mensen die weten dat er eigenlijk veel te veel olifanten zijn in Afrika. Het zijn bovendien zeer prikkelbare beesten. Als je te dicht bij hen in de buurt komt, slaan ze je zonder pardon dood. Ze vernielen bovendien alles op hun pad. Ook de zeldzame boompjes. Andere dieren, zoals de met uitsterven bedreigde zwarte neushoorn, zijn echter afhankelijk van deze boompjes om te kunnen overleven.
 
Ook voortplanting en geboorte gaat vaak niet zoals we het ons zouden voorstellen. Giraffen bevallen bijvoorbeeld rechtopstaand. De eerste ervaring van een babygiraffe is dus een val vanop 4 meter hoogte. 
 
Om deze en meer misvattingen te bestrijden, bestijgt Chris Dusauchoit voor het eerst de planken, exclusief voor KAV. Na anderhalf uur opzwepende verhalen, zelfgenomen foto’s en geluidsfragmenten zal je nooit meer op dezelfde manier naar Afrika kijken. Je krijgt de unieke kans om al je vragen over het Afrikaans wildleven te laten beantwoorden door de bekendste Afrika-kenner van Vlaanderen.
 
Praktische info:
9 februari
Alsemberg, CC De Meent, Gemeenteveldstraat 34
Aanvang: om 20 uur
Prijs:
Volwassenen: 14 euro, -18 jaar: 7 euro
KAV-leden en hun gezin: volwassenen 8 euro, -18 jaar: 4 euro
Meer info en reservatie via buitengewoneactiviteiten@kav.be  en op tel. 02 220 30 60.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 jan 2010
Gerrit Achterland
Kos
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Marc Sluys - Hugo Deville | 03 apr 2024

archief