BEERSEL - Mooie drugvangst tijdens alcoholcontrole

C21

BEERSEL - Mooie drugvangst tijdens alcoholcontrole

Alcoholcontrole_homepage

In de nacht van 8 op 9 januari zette de lokale politie Beersel een bijkomende ploeg in voor het uitvoeren van controles op diverse plaatsen in de gemeente. Niettegenstaande er momenteel een einde gekomen is aan de diefstallenplaag wil de lokale politie Beersel toch waakzaam blijven. In totaal werden 12 voertuigen en 22 personen gecontroleerd.

Omstreeks 6 uur werd een bestuurder gecontroleerd die net uit een plaatselijke dansgelegenheid kwam. De politiemensen hadden onmiddellijk door dat betrokkene onder invloed van drugs was en gingen daarom over tot een doorgedreven controle. De verdachte gaf toe onder invloed te zijn van vloeibare XTC en softdrugs en daarom werd na het afnemen van de voorziene testbatterij een PV drugs in het verkeer afgenomen. Bij het doorzoeken van de wagen werden nog vloeibare XTC, 4 gram marihuana, 7 paxons met een poeder (cocaïne of amfetamines) en een busje met pepperspray (verboden wapen) aangetroffen.  Een huiszoeking in de woning van de verdachte te Lennik, in samenwerking met een drughond van de federale politie,leverde nog bijkomende aanwijzingen van een drugparty op en er werden dan ook divers attributen in beslag genomen. Op last van de magistraat met dienst werd betrokkene op 09/01/2010 ter beschikking van het Parket Brussel gesteld.

 

Naast de drugsvangst betrapte deze bijkomende ploeg ook nog vier bestuurders die de maximum toegelaten alcohollimiet overschreden. Drie van hen bliezen A en zij kregen een rijverbod van 3 uur en een onmiddellijke inning. Voor de vierde persoon zal de rekening hoger oplopen want deze liep P optekenen bij de ademtest. Hij kreeg in ieder geval een rijverbod van minstens 6 uur en de politierechtbank zal later beslissen over de definitieve sanctie.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 jan 2010
Marc SLuys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Marc Sluys - Hugo Deville | 03 apr 2024

archief