HALLE / BEERSEL - Eerste Whiskyclub in de regio Pajottenland-zennevallei.

C21

HALLE / BEERSEL - Eerste Whiskyclub in de regio Pajottenland-zennevallei.

Editiepajot_halle_whyskyclub_maltclan

Regio Pajottenland-Zennevallei heeft zijn eerste whiskyclub
Zes gelijkgestemden met één gemeenschappelijke passie, namelijk whisky was het opgevallen dat de streek ten zuiden van Brussel en het Pajottenland, nog een braakland was op het gebied van whisky-activiteiten en -clubs. Zo ontstond tijdens een gezamenlijke Nosing & Tasting het idee om een eigen whiskyclub op te richten.

Dat leek gemakkelijker gedacht dan gedaan. Alleen de naam bedenken heeft een hele avond/nacht geduurd! Uiteindelijk waren ze het eens en 'maltclan' was geboren.
 
Na het bedenken van de naam moest het doel nog bepaald worden, dat was een stuk gemakkelijker! Unaniem waren ze het met elkaar eens: "De maltclan wil mensen laten genieten van de mooiste drank van deze aarde: WHISKY!"
Hierbij richten zij zich tot whiskyliefhebbers in het algemeen. Beginners of zij die weinig over het onderwerp weten, hoeven zich dus niet te laten afschrikken: hun bedoeling is om vanuit de basis te vertrekken om zo ieders kennis uit te breiden en de whiskycultuur te verspreiden.
 
Na het voorbije aanloopjaar waarin ze in beperkte kring enkele tastings hebben georganiseerd, zoeken ze het vanaf 2010 iets groter en meer georganiseerd aan te pakken. Aanvankelijk zal dit beperkt blijven tot een vijftal tastings (in Beersel of Halle) op jaarbasis, onder deskundige begeleiding van een whiskykenner of zelfs een professional. Hierbij zal duiding worden gegeven over de geur en smaak, de regio van herkomst en het soort whisky dat zich in uw glas bevindt. Later kunnen andere activiteiten i.v.m. whisky ingelast worden, zoals festival- of distilleerderijbezoeken, een zgn. "masterclass" (waarbij dieper ingegaan wordt op zeldzame whiskies), de eventuele aankoop van een clubvat of zelfs een heus whiskydiner.
 
Tevens zal aan de leden de mogelijkheid worden geboden om een whiskymagazine aan kortingprijs te bekomen.
 
Het geïnde lidgeld (35 Euro) zal eveneens recht geven op een clubembleem voor op een shirt/polo/hemd, een elektronische nieuwsbrief en een korting van 5 Euro en kans op vóór-inschrijving op de tastings.(min 5 per jaar)
Het geïnde geld zal oa. dienen om materiaal (glazen) en zaalhuur te dekken.
 
STREEKGENOTEN
Zij richten zich voornamelijk op streekgenoten uit het Pajottenland en de regio ten zuiden van Brussel, hoewel natuurlijk iedere whisky-enthoesiast welkom is ! En wij, dat zijn Danny Goovaerts, Jos Ruth, Gerard De Vadder, Chris Lauriers, Stéphane Waeyaert en Marc Hamelryck.
 
Een vast clublokaal is er nog niet. Als het kan gaan de proeverijen door in de lambik-o-droom in Beersel, anders wijken zij uit naar een ander lokaal (maar steeds in de regio Beersel-Halle). Ze hebben enkele locaties op het oog, maar die zullen pas concreet worden als de lambik-O-Droom volzet is.
Het bestuur vergadert maandelijks in "café Wouters" in de Puesstraat te Lembeek.
 
LID WORDEN ? surf naar www.maltclan.be
Vragen? : via mail info@maltclan.be .
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 jan 2010
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Marc Sluys - Hugo Deville | 03 apr 2024

archief