Mountainbiker Telly Parys klopt cyclocrossers op sneeuwparcours

C21

Mountainbiker Telly Parys klopt cyclocrossers op sneeuwparcours

Editiepajot_2010-01-10_cross10_wvz_6__3_
Foto's : Caroline De Mondt
 
Editiepajot_2010-01-10_cross10_wvz_6
Editiepajot_2010-01-10_cross10_wvz_6__5_
Editiepajot_2010-01-10_cross10_wvz_6__4_
 
Editiepajot_2010-01-10_cross10_wvz_6__1_
Editiepajot_2010-01-10_cross10_wvz_6__2_
 

Voor de achtste maal op rij werd er gisteren op de Vranksberg te Loonbeek aan cyclocross op hoog niveau gedaan. Jacques Michiels en Steven Wargée organiseerden alweer een topper van een veldrit, welke deel uit maakte van het regelmatigheidscriterium van de Wielervrienden Zennevallei (www.wvz.be).

Een topparcours in een mooi besneeuwd landschap en de ambiance van het talrijk opgekomen publiek zorgden voor een unieke sfeer.
De organisatoren hadden samen met hun vrijwilligers er alles aan gedaan om de talrijke deelnemers en het publiek een aangename zondagvoormiddag te presenteren.
 
71 deelnemers stonden er aan de start met als belangrijkste kanshebbers op de overwinning: de gebroeders Schol, Davy Depaepe, Tim Borgers, mountainbiker Telly Parys en triathleet Jim Thijs. Bij de start nam echter Jacques Michiels het peloton op sleeptouw,
blijkbaar had hij zijn eigen parcours zeer goed verkend!
Maar na enkele honderden meters namen de bovenvermelde toppers de leiding over. Davy De Paepe kwam na de eerste ronde als eerste door samen met Telly Parys en Tim Borgers.
 
Om beurten probeerden ze te demarreren, maar het trio bleef tot de laatste ronde samen. Eerst moest Tim Borgers lossen en de uiteindelijk beslissing viel toen mountainbiker
Telly Parys een bocht in volle snelheid kon nemen en zo een kleine voorsprong kon nemen op Davy Depaepe. Telly parys zou zijn kleine voorsprong niet meer afstaan en kwam solo over de meet, op korte afstand gevolgd door Davy Depaepe.   
 
In de categorie A was de overwinning voor Steven Wargée, voor Davy Depaepe en Tim Borgers . In de categorie B was de zege voor Alain Demunter, voor Bart Van Landeghem en Michael Naessens. In de categorie C tenslotte was de zege voor Rudy Berwart, voor Francis De Ridder en Eric Laforge.
 
In het algemeen klassement zijn er dus enkele belangrijke wijzigingen. In de categorie A blijft Steven Wargée ruim aan de leiding. Sam De Man wordt tweede en Werner Zimmermann klimt op naar de derde plaats.
In de categorie B komt Michael Naessens aan de leiding, Stephaan Wijns wordt tweede en Geert Vandercruys wordt derde.
In de categorie C tenslotte behoudt Rudy Berwart zij leidersplaats. Jacques Michiels blijft tweede en Geert De Boitselier blijft derde.
 
De volledige uitslag vindt u op onze website (www.wvz.be). (gesponsord door www.vaneycksports.comwww.studiographics.bewww.bcmotor.be - Van Tassel – An&Oog - www.garagelys.be )
 
Volgende week afspraak in Buggenhout, voor een nieuwe cross georganiseerd door de VZW Cyclafric.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 jan 2010
René Surkeyn
Caroline De Mondt
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Marc Sluys - Hugo Deville | 03 apr 2024

archief