Autodieven opgepakt in DWORP

C21

Autodieven opgepakt in DWORP

Editiepajot_politie_2010__pixels200

In de nacht van 24 op 25 februari werd de aandacht van de interventieploeg van de PZ Beersel getrokken door een wagen met twee jongeren aan boord. Toen de jongeren opmerkten dat ze gevolgd werden door de politie dreven ze hun snelheid op om even later te stoppen en te voet de vlucht te nemen. Eén van de jongeren werd zeer snel opgepakt en de tweede werd nadien bij hem thuis aangehouden. Al snel bleek dat de jongeren (twee 17-jarigen uit Dworp) rondreden met een wagen die de nacht voordien gestolen was in Halle.

Beide jongeren werden overgebracht naar het commissariaat waar de interventiedienst en de recherche samen de nodige verhoren en verdere onderzoeken uitvoerden. Na enige tijd bleek dat de verdachten in aanmerking kwamen voor een aantal feiten in Dworp tijdens de nacht van 23 op 24 februari. Tijdens die nacht werd ingebroken in een wagen in de Beling en een GPS gestolen. In dezelfde straat werd een wagen gestolen die teruggevonden werd in de Molenbeek. Tijdens diezelfde nacht werden meerdere wagens aan een garage aan de Kerk van Dworp opengebroken en werd ook getracht om in de garage zelf in te breken. De verdachten slaagden er na een tijdje toch in om een wagen te stelen. De verdachten begaven zich nadien naar de Kerkstraat waar de nummerplaten van een andere auto gestolen werden om deze op de net gestolen wagen te plaatsen. Bij het verlaten van de Kerkstraat reden de verdachten nog een geparkeerde wagen aan in de Snelborre. De in Dworp gestolen wagen werd teruggevonden in Halle waar de verdachten trachtten om hem in het kanaal te dumpen, maar ze namen de vlucht toen ze aan de overkant van het kanaal een patrouille van de politiezone Halle opmerkten. De verdachten stalen dan in Halle een nieuwe wagen en keerden er mee naar Dworp terug. De gestolen auto werd in een bosje verborgen en de nacht nadien terug opgehaald met het gekende gevolg .
 
Beide minderjarigen werden ter beschikking van de jeugdrechtbank gesteld, waar ze onder voorwaarden vrijgelaten werden. Op 25 februari 2010 werd een derde kompaan (eveneens 17 jaar oud en woonachtig in Dworp) opgepakt voor verhoor.
 
De lokale politie van Beersel gaat nu verder onderzoeken of de drie verdachten eventueel in aanmerking kunnen komen voor andere feiten.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 feb 2010
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 29 apr 2024
Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024

archief