BEERSEL organiseert Opvoedingsweek

C21

BEERSEL organiseert Opvoedingsweek

Editiepajot_bart_devill__opvoedingsweek_beersel
Organisatoren opvoedingsweek Beersel / foto Bart Devillé
 

In de week van 22 maart organiseert het Gemeentebestuur Beersel, in samenwerking met het Centrum voor het Jonge Kind, een infoweek rond opvoedingsondersteuning. Aansluitend op dit initiatief vindt er ook een Kinderopvang- en activiteitenbeurs plaats zaterdag 27 maart in de Gemeentelijke Feestzaal te Beersel.

OCMW-voorzitter Sonia Van Wanseele: “Kinderen grootbrengen is niet altijd even gemakkelijk. Als ouder hebben wij dan ook dikwijls vragen, zorgen en twijfels omtrent de opvoeding van onze kinderen. Tijdens deze opvoedingsweek worden op verschillende locaties in de gemeente kasten opgesteld met brochures rond diverse opvoedkundige thema’s zoals echtscheiding, rouw en verlies, pesten, huiswerkbegeleiding, puberteit, druk gedrag, ….  Naast deze kast wordt ook een brievenbus geplaatst waar ouders een papiertje kunnen insteken waarop ze aanduiden of ze op de hoogte willen gehouden worden van de activiteiten van het Centrum voor het Jonge kind en of ze gecontacteerd willen worden voor een gesprek ivm een specifieke opvoedingsvraag. Ook worden verscheidene infoavonden georganiseerd: “Peuters, niet alleen maar lief…de peuterpuberteit” maandag 22/3 Gem.Basisschool Huizingen om 19.30u, “Slaap kindje slaap, slaapmoeilijkheden bij kinderen” op 23/3 om 19.30u in raadzaal OCMW Guido Gezellestraat 126 Huizingen, “Kinderen stimuleren tot meer zelfvertrouwen” op 24/3 in de Malleboot Schoolstraat Beersel om 19.30u en “Grenzen stellen” op 25/3 om 19.30u in de Gemeentelijke Basisschool Beerselsestraat te Lot”.

De toegang is gratis en inschrijven kan via mail: welzijn@beersel.be of tel.02/359.18.37.

Zaterdag 27 maart van 13u tot 17u vindt er dan een Kinderopvang- en activiteitenbeurs plaats in de Gemeentelijke Feestzaal te Beersel. Schepen van jeugd Wim Van Den Neste: “In Beersel zijn er heel wat initiatieven die zich bezig houden met opvang-activiteiten voor kinderen van 0 tot 12 jaar. Zoveel dat het soms onoverzichtelijk wordt wie nu juist wat doet, wanneer doet en voor welke leeftijd doet. Anderen zijn dan weer minder bekend. Ouders vinden dan ook vaak moeilijk de weg naar de verschillende diensten. Dikwijls voelen zij zich geconfronteerd met een zekere drempel. En daar wil deze kinderopvang- en activiteitenbeurs wat aan doen.”

Volgende initiatieven verlenen hun medewerking en zullen aanwezig zijn: Speelplein Bricout, Dienst voor Onthaalmoeders, Sportweken Sportopia, Zelfstandig Kinderdagverblijf Klein klein Peuterke, IBO Malleboot, Thuisopvang zieke kinderen, Lokaal Overleg Platform, Centrum van het jonge kind, Chiromeisjes Dworp, Chiromeisjes en chirojongens Lot, Kinderoppasdienst van de Gezinsbond Groot-Beersel en de diensten jeugd, cultuur en sport. Voor meer informatie kan je terecht bij de jeugddienst op het nummer 02/359.18.38 of via mail: jeugd@beersel.be .

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 mrt 2010
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Marc Sluys - Hugo Deville | 03 apr 2024

archief