Attracties provinciedomeinen gaan open

C21

Attracties provinciedomeinen gaan open

Provinciedomein_huzingen

Op donderdag 1 april, en dit is geen aprilvis, gaan de attracties in de vier provinciedomeinen van Vlaams-Brabant weer open.

"Vanaf morgen kan men in de provinciedomeinen weer naar hartelust minigolfen, tennissen, roeien, kajakken of een ritje maken met de minicars", zegt Walter Zelderloo, gedeputeerde voor de provinciedomeinen. "De verschillende speeltuinen krijgen momenteel een laatste nazicht zodat de grote groepen schoolkinderen die we in de paasvakantie verwachten onbekommerd kunnen ravotten.
 
"Hopelijk zit het weer een beetje mee" zegt gedeputeerde Walter Zelderloo, "dan wordt het bos in het Provinciedomein Huizingen gekleurd door wilde paasbloemen en boshyacinten. Na de fikse boswandeling kan men door de rotstuin doorstappen naar de kasteelvijver, waar de roeibootjes klaar liggen".
 
In het Provinciedomein Kessel-Lo werden er zopas nieuwe roeiboten geleverd. Vanaf 15 april kunnen de tennisabonnees terug hun wekelijkse afspraak hernemen op één van de recent vernieuwde gravels in het domein. "Er zijn nog slechts enkele gaatjes in de domeinagenda voor wie wil tennissen op vaste momenten. Het domein snel contacteren is dus de boodschap" zegt gedeputeerde Walter Zelderloo.
 
Het Vinne in Zoutleeuw is hét natuurrecreatief domein van de provincie. Het geluid van de vele vogels die rond het Vinnemeer nestelen en broeden is overweldigend. Na een wandeling rond het Vinnemeer is een bezoek aan het bezoekerscentrum zeker de moeite waard. "Niet vergeten dat er in Het Vinne ook een speeltuin aangelegd werd met als thema de vier natuurelementen", geeft gedeputeerde Walter Zelderloo nog mee.
 
De Halve Maan in Diest is gekend voor zijn openluchtzwembad met wit zandstrand. In april is het nog te koud om te zwemmen. Daarom openen verschillende andere attracties de deuren zodat kinderen zich niet hoeven te vervelen. "Miniauto's, waterfietsen, trampolines of glijbanentoren, er is voor elk wat wils", zegt gedeputeerde Walter Zelderloo. "Ik raad iedereen aan om de minigolf in dit domein eens te proberen. Hij werd vorig jaar grondig gerenoveerd en de holes vormen een uitdaging voor het hele gezin".

Webstie: www.vlaamsbrabant.be

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 apr 2010
Gerrit Achterland
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Marc Sluys - Hugo Deville | 03 apr 2024

archief