BEERSEL - Sociaal plan wordt geconcretiseerd bij Cogebi

C21

BEERSEL - Sociaal plan wordt geconcretiseerd bij Cogebi

Cogebi_p200

De rust is teruggekeerd in Cogebi. Na maanden onderhandelen in het kader van de Renault procedure, kwam er vrijdag na het unilateraal afsluiten van de eerste fase druk op de ketel. Het management wilde vooruit en de arbeiders gebruikten het ultieme drukkingsmiddel, namelijk de staking.

Er werd wel verder onderhandeld op positieve wijze De scherpere houding bracht ook duidelijkheid hetgeen enerzijds het vertrouwen weer bracht voor de toekomst van het bedrijf en anderzijds een deftig vertrek voor zij die zouden weggaan. Het nieuwe industrieel plan, dat werkbaar en economisch verdedigbaar werd genoemd, kreeg het vertrouwen.
Zo werden jobs gered en brugpensioen zal toestaan op redelijke wijze, daarom niet rijkelijk, op vrijwillige basis deze optie te kiezen zonder dat de directie iemand kan tegenhouden. Ook de formule van tijdskrediet wordt voorzien.
Het nieuwe klimaat dat nu ontstaan is, vertrouwen in het management en de aandeelhouders, samen met de positieve signalen de voorbije maanden op de economische markt in Amerika zijn hoopgevend. De vakbonden en het management komen tevreden uit deze onderhandelingen. Nu wordt gewerkt aan de concrete uitvoering van het sociaal plan en de implementatie van het nieuwe industrieel plan. Interessant is te weten dat tijdens de onderhandelingen de vakbonden een buitenlands expertise bureau hebben kunnen aanduiden om de industriële voorstellen te toetsen, bij te werken of alternatieven voor te stellen en dit financieel ten laste van de werkgever.
Een deel van de onderhandelingen tussen de vakbonden, het management, de aandeelhouders uit Rusland en Duitsland alsook de analyse met de externe experten verliep op zeer discrete wijze in een opbouwende serene sfeer in het gemeentehuis van Beersel, dit in aanwezigheid van burgemeester Hugo Casaer, die de laatste dagen ook duidelijk aanwezig was zowel bij de stakers als het management. In de wandelgangen was nog te horen dat tewerkstelling redden en bevorderen en bedrijven steunen in Beersel duidelijk te merken zijn in het beleid.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 apr 2010
Hugo Devillé
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Marc Sluys - Hugo Deville | 03 apr 2024

archief