SINT-PIETERS-LEEUW / BEERSEL - Peter Mommaert (even?) terug in ’t land.

C21

SINT-PIETERS-LEEUW / BEERSEL - Peter Mommaert (even?) terug in ’t land.

Editiepajot_bart_devill__peter_mommaert
Peter Mommaert / foto Bart Devillé
 

Peter Mommaert (42) –afkomstig van Beersel maar al 13 jaar inwoner van Sint-Pieters-Leeuw- is terug in ’t land. Of dit definitief is of hij begin juli terug het vliegtuig richting Saoudi-Arabië opstapt is nog niet 100% zeker. De recentste ontwikkelingen laten wel het beste verhopen, maar in voetbal weet je nu eenmaal nooit!....

Ongeveer één jaar geleden kreeg Beerselenaar Peter Mommaert een uniek aanbod: Bij Al Hilal, dè ploeg van Riad, hoofdstad van Saoudi-Arabië assistent worden van Eric Gerrets en de olympische ploeg of de beloften trainen. Peter had niet veel tijd nodig om na te denken. Het werd een volmondig ‘ja’.
Peter Mommaert: ‘Ik kreeg een contract aangeboden van één jaar met optie voor een tweede jaar. Uiteraard hangt dit laatste af van wat Gerrets doet. Wat ‘mijn’ ploeg betreft verloren wij over één seizoen slechts twee wedstrijden, wat toch een succes mag genoemd worden.”
Peter Mommaert was buiten zijn voetbalactiviteiten actief in het onderwijs: bij Sint-Victor Alsemberg en het Onze-Lieve-Vrouwinstituut te Sint-Genesius-Rode: “ Wanneer het de volgende weken niets wordt in het voetbal- Peter stuurde ook al zijn cv naar KV Mechelen, Lokeren e.a. om eventueel aan de slag te gaan als assistent-trainer- neemt hij van begin september opnieuw de draad op in het onderwijs.
Peter Mommaert: ‘ Eerlijk gezegd, ik zou het liever bij het oude houden en laten zoals het is. Bij Al Hilal was het zeker niet allemaal rozengeur en maneschijn, maar toch een heel ander leven. En een vergoeding om ‘u’ tegen te zeggen. ‘
Zopas gaf Eric Gerrets aan dat hij zeker blijft tot de finale van de Aziatische Champions League, waar Al-Hilal zich zopas plaatste voor de kwartfinales. Wanneer men zich aan de afspraken van een jaar geleden houdt, blijft ook Peter Mommaert bij Al Hilal.
Hoe het uiteindelijk ook allemaal afloopt, de ervaring die hij mocht meemaken vindt Peter uniek: ‘Wanneer ik er nu op terug kijkt, was het al een unieke ervaring, ergens een droom die werkelijkheid werd. Maar ik weet ook dat mooie liedjes meestal niet lang duren; ik heb het toch maar gehad. En wanneer dit mooi verhaal langer mag of kan duren, zo veel te beter! Je kunt dit steeds op je CV vermelden wanner er een einde aan komt en je elders aan de slag wil.
Vooral aan de mentaliteit van zijn spelers moest Peter Mommaert een en ander veranderen: ‘ Van discipline hadden de spelers blijkbaar nooit gehoord. Op tijd komen, het geschikte schoeisel dragen , dagdagelijks met hun job bezig zijn, het was hun blijkbaar onbekend. En daar hebben we toch wat kunnen aan doen. De internationals zijn dan wel professioneel bezig.‘
Van Eric Gerrets kreeg Peter Mommaert carte-blanche om de ploeg te verbeteren op elk vlak. En ook vindt hij dat hij zelf heel veel heeft bijgeleerd: “Met iemand als Eric Gerrets kunnen samen werken is uniek. Wat je bijleert van hem is niet te betalen. Hij is een vakman zoals er geen tweede bestaat.”
De voorbereiding op het nieuwe seizoen in Saoudi-Arabië begint begin juli en Peter hoopt er dan opnieuw bij te zijn…. ‘Het is wel helemaal anders leven. Een overwinning wordt nooit uitbundig gevierd, je kunt lekker eten maar als begeleidende drank geen wijn, wel water of fruitsap. Moest ik in Europa hetzelfde kunnen verdienen als hier, ik zou niet twijfelen. Maar het is nu eenmaal zo".
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 mei 2010
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 29 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024
Hugo Devillé | 05 apr 2024

archief