BEERSEL - Bram Ghuys bemachtigt ticket voor 1ste jeugd Olympische Spelen in Singapore

C21

BEERSEL - Bram Ghuys bemachtigt ticket voor 1ste jeugd Olympische Spelen in Singapore

Unknown-5
Bram Ghuys mag door zijn zilver in Moscou naar Olympische Spelen in Singapore. - Foto's kos
 
Unknown-6
Unknown-7
Unknown-8
Unknown-9
 

 Dworpenaar Bram Ghuys  kwalificeerde zich zaterdag bij de EYOT in Moskou voor de Olympische Jeugdspelen in Singapore. Zondag deed Arnaud Art dat over. Van de 3 Belgische scholieren kwalificeerden de 2 springers zich dus voor de Aziatische trip.

Ghuys, de Dworpse tweedejaarsscholier haalde net als bij de kwalificaties een dag eerder 2m06. Hij bleef als 2de een eindje van zijn record, dat op 2m12 staat. Eén en ander gebeurde bij hevige onweders met veel regen.

Ella De Maitre werkte in dezelfde moeilijke omstandigheden de 100m horden in 14"42 af. Dat bleek de 10de prestatie van 5 reeksen en dus onvoldoende voor de finale.

Arnaud Art haalde 's morgens bij droog en warm zomerweer met 4m60 de finale van het polsstokspringen. Die werd op zondag betwist en de scholier uit Oreye haalde er als 5de van het polsstokspringen ook zijn ticket voor de Jeugdolympiade in Singapore. Arnaud bleef in Moskou met 4m85 6 cm van zijn persoonlijk record, dat hij eerder dit seizoen neerzette.

De delegatie onder leiding van afgevaardigde Geert Vannieuwenhuyse, mag  succesvol terugblikken op drie dagen Europese trials.

Vanuit Moskou lezen we op de VAL site het volgende verslag...

Vrijdagnamiddag, prachtig weer, zon, warm en niet veel wind, ideaal weer voor de kwalificatie hoogspringen van Bram.

Hij deed het schitterend, telkens met zijn eerste poging over 2m02, 2m05 en 2m08 is hij gekwalificeerd voor de finale.

Zaterdagvoormiddag, kwalificatie polsstokspringen voor Arnaud. Mooie spongen, over 4m45 in zijn 2de poging en over 4m60 in zijn eerste poging, waarmee hij meteen gekwalificeerd was voor de finale.

Zaterdagnamiddag, rond 15u00 midden in de opwarming van de 100mH en het hoogspringen, kwamen de onweerswolken opzetten. Ella zat in de eerste reeks van vijf en had als enige reeks zware regenval en mocht lopen met een tegenwind van 5,5m/sec. Ze eindigde 2de in haar reeks in 14.42 met twee tienden achter op de reekswinnares. De andere reeksen hadden met minder wind en droog weer meer geluk. Uit de derde reeks met 0,9m/sec tegenwind en uit de vijfde reeks met 3,1m/sec tegenwind kwamen uiteindelijk de drie beste verliezende tijden.

Een uurtje later, Bram staat na een uitgeregende opwarming klaar op de natte piste. Hij begon vlot op 1m98, een hoogte waar hij bij de eerste poging over ging. De volgende hoogte was 2m02, die hij bij zijn 2de poging klaarde en waarop 3 atleten reeds 3 nulsprongen lieten noteren. 2m06 ging opnieuw vlot met de eerste poging, evenals de Israëlische atleet. En de enige die ook deze hoogte klaarde op zijn derde poging was de Oekraïener Chemysh Viktor. De grote Deense favoriet Janick Klausen, begon op deze hoogte maar faalde 3 maal. Op 2m10 waren er dus maar 3 atleten, een Israeliër, een Oekraïner en onze Bram. Deze laatste twee streden voor de medailles op deze hoogte, die de Israeliër over sloeg. Bram stond door minder gemiste pogingen op 2m06 op de tweede plaats, die ook onveranderd bleef omdat deze door zowel de Oekraïner als Bram niet overschreden werd. Jammer, want de eerste 2 pogingen van Bram over 2m10 waren heel nipt. Uiteindelijk sprong de Israelïer nog 2m13 en 2m20. Hij behaalde dus de hoogste podiumplaats, met Bram en de Oekraïner in het gezelschap. Een zilveren medaille voor België ! En dus ook een ticket voor Singapore !

Zondagnamiddag, redelijk mooi weer met af en toe dreiging op regenbuien maar gelukkig is het voor de atleten droog gebleven. De finale begon op 4m40, hierbij had Arnaud twee pogingen nodig. Maar de volgende hoogtes, 4m55 en 4m65 overschreed Arnaud met sprekend gemak en was daardoor al zeker van zijn ticket naar Singapore. Op  4m75 en 4m85 had iedereen wat moeite, Arnaud kon toch deze hoogtes telkens in de tweede poging bedwingen. Na twee gemiste pogingen op 4m90, begon de vermoeidheid door te wegen en besliste Arnaud een poging te wagen op 4m95, wat een nieuw persoonlijk record zou betekend hebben, helaas miste hij deze poging. Maar hij mag toch heel tevreden zijn over zijn vijfde plaats en ticket naar Singapore !

(verslag geschreven door Ella en Bram).

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 mei 2010
Marc Sluys
Kos
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 29 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024
Hugo Devillé | 05 apr 2024

archief