BEERSEL ondertekent Charter voor Biodiversiteit

C21

BEERSEL ondertekent Charter voor Biodiversiteit

Editiepajot_bart_devill__beersel_ondertekent_charter
Axelle Reunes, Piet Onnockx en Hugo Casaer / foto Bart Devillé
 

Burgemeester Hugo Casaer(CD&V), schepen van leefmilieu Axelle Reunes(Groen!) en Piet Onnockx, voorzitter Natuurpunt Beersel, ondertekenden het biodiversiteitscharter, dit als slot van een ‘Natuurwandeling in ’t Deweurps’.

Met dit charter reikt Natuurpunt vzw alle overheden en alle ruimtegebruikers de hand om dingend en effectief- in praktijk en op het veld- samen te werken om het verlies van biodiversiteit terug te dringen, ook in deze regio.
Het baseert zich op de internationale verdragen tussen de Europese regeringen op de Göteborg-top in 2001 en tussen de internationale regeringen op de VN-duurzaamheidstop in Johannesburg in 2002. Het charter legt de prioriteit bij de meest bedreigde en kwetsbare ecosystemen, met hun leefgebieden en soorten, waarvoor onmiddellijk beleids- en actiemaatregelen ter behoud en herstel nodig zijn.
Vooraleer het charter werd ondertekend, namen een vijftigtal wandelaars deel aan een begeleide wandeling met ‘Deweurpse’ accenten, waar alle lokale planten en dieren benoemd werden in sappig ‘Deweurps’.
Piet Onnockx, voorzitter Natuurpunt Beersel: ‘Het samenwerkingsverband structureert zich rond 4 pijlers: kennis, communicatie, betrokkenheid en concrete actie. Het actieprogramma bevat 10 punten die uitwerking zullen krijgen in overleg met vertegenwoordigers van de afdeling Beersel van Natuurpunt.’
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 mei 2010
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 29 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024
Hugo Devillé | 05 apr 2024

archief