BEERSEL - Huurwoningen voor de middenklasse met lokale binding aan haalbare prijzen

BEERSEL - Huurwoningen voor de middenklasse met lokale binding aan haalbare prijzen

Op de zetel van de huisvestingsmaatschappij Zennevallei in Halle werd de eerste overeenkomsten inzake Vlabinvestwoningen in de gemeente Beersel ondertekend tussen de Heer Lyben Administrateur – Generaal van Vlabinvest en Karel Goossens voorzitter van de huisvestingsmaatschappij.

Vlabinvest woningen zijn woningen die aan een matige prijs worden verhuurd aan kandidaten met een middelmatig inkomen. Ten opzichte van de gewone sociale woningen liggen de inkomensgrenzen hoger zodat een breder publiek voor deze woningen in aanmerking komt. In die zin zijn de woningen toegankelijk voor jonge twee verdieners met een klein inkomen of voor ouderen die hun te grote woning wensen te verlaten. De huurprijs is in dit geval niet berekend volgens inkomen maar er is een vaste huurprijs die echter lager zal liggen dan de normale marktprijs.

 
Kandidaten die een lokale binding kunnen aantonen krijgen voor deze woningen voorrang. Zo wil Vlabinvest bijdragen tot het behoud van het eigen karakter van de Vlaamse gemeenten in de Brusselse rand.
De ondertekende overeenkomsten hebben betrekking op het project in de Kerkstraat in Dworp en het project in de Frans Walraevensstraat in het Lotse gehucht “over de vaart”.
 
In Dworp realiseren ze zo 21 appartementen waarvan 11 voorbehouden worden voor mensen met een middeninkomen de overige tien worden verhuurd onder het normale sociale huurstelsel evenwel met toepassing van de Vlabinvest voorrang voor mensen met lokale binding. Deze formule wordt Vlab-sociaal genoemd.
In Lot worden 7 appartementen gebouwd waarvan 3 zuiver Vlabinvest en 4 Vlabsociaal.
 
Op deze wijze komt men tot een dubbel positief effect. Enerzijds komt men tegemoet aan een nood voor meer betaalbare appartementen en woningen ook voor middengroepen zonder de echte sociale huurder in de kou te laten. Anderzijds krijgen ze beter gemengde projecten en voorkomen ze beter dan vroeger het ontstaan van sociale getto’s.
 
Wie interesse heeft om deze appartementen te huren kan nu reeds contact opnemen met de huisvestingsmaatschappij Zennevallei ( 02/363 10 50). De appartementen in Lot zullen reeds in 2009 kunnen verhuurd worden. Snel daarna zullen ook de appartementen in Dworp beschikbaar zijn.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 apr 2008
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 20 jan 2020
Hugo Devillé | 18 jan 2020
Roger Swalens | 17 jan 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 15 jan 2020
Hugo Devillé | 14 jan 2020
Hugo Devillé | 13 jan 2020
Hugo Devillé | 08 jan 2020

archief