BEERSEL - Spetterende Kasteelfeesten

C21

BEERSEL - Spetterende Kasteelfeesten

Editiepajot_bart_devill__kasteelfeesten_2010
Organisatoren en deelnemers van de Kasteelfeesten in Beersel. - Foto's Bart Devillé
 
Editiepajot_bart_devill__patchamama_kasteel
PatchaMama zal aanwezig zijn met o.a. sorbet van geuze en Kriek / foto Bart Devillé
Editiepajot_bart_devill__jo_van_aert
Standhouder Jo Van Aert won onlangs goud met zijn Belgobier / foto Bart Devillé
 

Zaterdag 26 en zondag 27 juni vinden opnieuw de Beerselse Kasteelfeesten plaats met zoals gewoonlijk alles er op en er aan! Het wordt eens te meer een weekend vol ambiance, streekgastronomie en nog véél meer.

Traditioneel wordt de spits afgebeten door de Barbecue-Fuif, ook alo een traditie, van chiro Esperanto uit Alsemberg. Afspraak vanaf 17u op de parking van het Kasteel van Beersel, vrijdag 25 juni.
Zaterdag 26 juni wordt het namiddagprogramma, van 14 tot 18u, aangeboden door de cultuurraad Beersel. De weide van het kasteel van Beersel wordt omgetoverd tot een middeleeuws dorp, een Beerselse fanfare verzorgt een wandelconcert, doorlopend zijn er volksspelen en kunnen de kinderen zich laten schminken, er is een ballonwedstrijd en uiteraard de traditionele Guldensporenworp. Nadien krijgen we optredens van de Thin Legend Club, Danny Wuyts en Les Truttes. Van 23u tot 23.30u vindt er een spectaculair vuurwerk plaats.
Zondag 27 juni krijgen we dan van 13.30u tot 15u een optreden van balletgroep Pirouette, van 15u tot 16.20u zorgen de Zwaardridders van Sint Joris voor middeleeuwse steekspelen te paard.. Nadien volgt nog van 17 tot 18u de Choco Gang en van 18.45u tot 20u De Romeo’s.
Wie de Beerselse Kastleefeesten zegt, denkt uiteraard ook onmiddellijk aan de streekproducten.Middenstanders uit Beersel, de Zennevallei en het Pajottenland komen telkens naar de waterburcht afgezakt om hun producten voor te stellen. Je kunt er naar hartelust genieten van alle mogelijke soorten streekspecialiteiten. Doen dit jaar mee: Hoeve Cuvry Dworp, Brasserie restaurant Boeleke Wis, Streekproductencentrum Halle, Geitjesweelde Gooik, Brouwerij Boon, Alsput Hotel taverne restaurant, Theo Quality Producs Jeanine Ampe-Roobaert Lot, Hanssens Artisanaal Dworp, Patcha Mama Huizingen, Brouwerij 3 Fonteinen bvba AD Bieren, De Lambiekstoempers bvba, Belgoobeer Alsemberg, Brouwerij Oud-Beersel, Streekproducten Vlaams-Brabant en Streekproductenwinkel Grimbergen en vzw Toerisme Pajottenland & Zennevallei.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 jun 2010
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 29 apr 2024
Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024

archief