BEERSEL - Prijsuitreiking Levend Verkeerspark

C21

BEERSEL - Prijsuitreiking Levend Verkeerspark

Editiepqjot_beersel_verkeer_1_foto_kos
Foto's KOS
 
Editiepqjot_beersel_verkeer_2_foto_kos
 
Editiepqjot_beersel_verkeer_3_foto_kos
 

Naar jaarlijkse gewoonte organiseerde de politiezone Beersel in een Levend Verkeerspark voor alle leerlingen van de derde graad van het basisonderwijs van de Beerselse scholen.

Het Levend Verkeerspark ging dit jaar weer door in wijk Grote Kapel te Alsemberg. In deze wijk, waar ook het gewone verkeer aanwezig bleef, werd bijkomende verkeerssignalisatie geplaatst. De leerlingen dienden in de wijk te zoeken naar diverse praktische proeven, die de fietsbehendigheid van de leerlingen testen. Elke praktische proef leverde punten op die de leerlingen evenwel kwijt konden raken door te zondigen tegen het verkeersreglement.
 
Op het einde van alle proeven werd een individuele winnaar aangeduid en werd ook een winnende klas gehuldigd. Het zesde leerjaar van de Sint-Victor Beersel bleef met een score van 54,83/60 nipt het zesde leerjaar van de GBS Lot (54,73/60) voor. Het podium bij de klassen werd vervolledigd door het vijfde leerjaar van de GBS Lot. Zij behaalden 52,75/60.
 
Aangezien niet minder dan 7 leerlingen een maximumscore van 60/60 behaalden, diende een bijkomende theoretische proef de podiumplaatsen toe te wijzen. Na deze bijkomende proef kroonde Daan Dehandschutter (zesde leerjaar Sint-Victor Dworp) zich tot eindwinnaar. Seppe Ocula (zesde leerjaar GBS Huizingen) en Gertjan Demeur (zesde leerjaar GBS Alsemberg – De Springveer) werden respectievelijk tweede en derde.
 
 
De laureaten ontvingen uit handen van burgemeester  Hugo Casaer een trofee en een fietsverlichtingset.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 jun 2010
Felix Merckx
KOS
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 29 apr 2024
Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024

archief