BEERSEL - Al Elfde Streekbier Weekend

BEERSEL - Al Elfde Streekbier Weekend

Editiepajot_bart_devill___11e_bierweekend
De Lambiekstoempers met hun Lambooske. - Foto © Bart Devillé
 

Voor de elfde keer al organiseren De Lambikstoempers hun Streekbier weekend. Dit vindt plaats zaterdag 28 augustus van 14 tot 24u en zondag 29 augustus van 14 tot 20u in CC De Meent te Alsemberg (Beersel).

Ook dit jaar lieten De Lambikstoempers niets aan het toeval over zodat de bezoekers de keuze zullen kunnen maken uit meer dan 100 verschillende bieren.
Voorzitter Johan ‘Wanne’Madalijns: “ Zo zorgen wij voor een heel gamma lambik bieren(van het basisbrouwsel lambik over geuze en kriek tot fruitbieren) die haalden bij het Streekproductencentrum te Halle. Daarbuiten komen er een groot aantal bieren van drankencentrale BVS te Sint-Pieters-Leeuw”.
Een groot aantal uitzonderlijke bieren halen De Lambikstoempers persoonlijk af bij de brouwers. Dit zijn dan de bieren die niet zo bekend zijn bij het grote publiek. Zo zijn er o.m. “La Grande Dix”, de Hanssens Lambic Experimental Cassis en de Hanssens Lambic Experimental Raspberry, Westmalle Extra, Wolf 8 Ltd Edition, La Trompeuse, enz…
Wanne Madalijns: “Zoals elk jaar zorgen we ook nu voor onze eigen primeur, of ons ‘Lambooske’. Dit zijn frambozen opgelegd op lambik. Een combinatie van lambik met de geur en zachte nasmaak van frambozen. “
Naast de meer dan 100 Belgische bieren worden er dit jaar ook voor het eerst een aantal buitenlandse bieren van de ‘Ommegang Brewery’ gepresenteerd.
Alle bieren worden verkocht aan 1,50 euro en worden geschonken in de eigen ‘Lambikstoempers’- proeverglazen van 15 cl. Hierdoor moet het mogelijk zijn om verscheidene van deze bieren te degusteren.
Buiten het bier proeven kunnen de bezoekers hier nog terecht voor allerhande snacks, ijs, gebak en pudding van Geitjesweelde Gooik, ze kunnen deelnemen aan de Biertombola er vindt een kleurwedstrijd voor de kinderen plaats en er wordt een unieke kroonkurkenverzameling tentoon gesteld. Ook dit jaar blijft de toegang tot het Streekbier weekend gratis.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 aug 2010
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 20 sep 2017
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Felix Merckx | 14 sep 2017
Felix Merckx | 11 sep 2017

archief