BEERSEL - Gaston Floridor werd 102 jaar

C21

BEERSEL - Gaston Floridor werd 102 jaar

Editiepajot_bart_devill__gaston_floridor_102
Gaston Floridor. - Foto © Bart Devillé
 

Gaston Floridor werd in Buizingen geboren op 8 augustus 1908 en wordt 102 jaar oud. Hij werd alvast met de andere bewoners op een glaasje getrakteerd in Bejaardencentrum De Ceder te Beersel.

Gaston Floridor was de tweede jongste van 10 kinderen en werkte tot zijn vijfenzestigste als mechanieker, o.m. bij Fabelta. Zijn hele leven werd hij aanzien als een ‘straffe’ man. Zo mocht hij van zijn ouders niet bij de para-commando’s en sprong dan maar als een echte stuntman met een geopend regenscherm van de brug over het kanaal in Lembeek.
Gaston huwde met Philomena Depeyper, het paar kreeg vijf dochters, zeven kleinkinderen en zes achterkleinkinderen. Gaston leerde ook zijn vijf dochters in het nabij gelegen kanaal zwemmen. Hij was een verwoed visser en wanneer er paling aan de haak hing, werd deze ter plaatse gestroopt.
Voor Gaston met zijn Philomene naar Bejaardencentrum De Ceder verhuisde in oktober 2006- Philomena zou hier al in december overlijden- , woonden zij op de Willemskouter in Dworp. 
Als 102 jarige beschikt Gaston nog over een goede gezondheid, is rad van tong en humoristisch aangelegd en wanneer hem de kans geboden wordt, ‘placeert’ hij nog wel eens graag een dansje.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 aug 2010
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 29 apr 2024
Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024

archief