DWORP - Fietstocht naar de maan

C21

DWORP - Fietstocht naar de maan

Dworp_kathy_verbeekc_en_guy_
Kathy en Guy schreven hun verhaal. - Foto Marc Sluys
 
Kathy_verbeeck
Foto © Kathy Verbeeck

Blijven dromen en in dromen blijven geloven. Dat dachten Guy en Kathy Demunter - Verbeeck toen ze vorige zomer de idee kregen om een fietstocht naar de Provence ineen te knutselen. Hij, als geoefende wielertoerist, met de fiets en zij in de bijstandswagen. Mensen in hun directe omgeving verklaarden het gekkenwerk. Maar zij hielden voet bij stuk en bouwden samen aan een planning om de trip van 900 kilometer in slechts acht dagen af te haspelen. Begin juli gingen ze de uitdaging aan…

Kathy nam de tijd om op de schaarse vrije momenten hun wederzijdse ervaringen neer te pennen. Als ukkie van tien had Kathy namelijk al twee dromen voor later “als ze groot zou zijn”: ooit op de planken staan en ooit een boek schrijven. Haar eerste droom heeft ze al een tijdje kunnen verwezenlijken want ze staat geregeld op de planken van het theatergezelschap kt De Alsembloem uit Alsemberg en sinds anderhalf jaar is zij ook voorzitter van deze vereniging.

Maar deze zomer zag ze de tijd rijp om, dankzij de fietstocht van haar echtgenoot, ook haar tweede droom te realiseren . Dit beknopte maar boeiend en zeer persoonlijk reisverhaal neemt u dan ook mee doorheen het immer veranderende landschap van Frankrijk. Een fietstocht van acht dagen voert Guy doorheen de Lorraine, de Champagne, de Moezel, over het Jura- en Vogezengebergte naar de prachtige Provencestreek. 

Tussen de bloeiende zonnebloemvelden, de wassende wijngaarden en de welriekende lavendelvelden schrijft Kathy ondertussen haar ervaringen, gevoelens en gedachten neer. 

Terwijl hij zweet en zwoegt op de fiets, mijmert zij over zijn manier van een droom te realiseren, over haar bewondering voor hem, over herinneringen aan vervlogen tijden en over de kleine dingen die ons leven zo waardevol maken.

Het verhaal van de verwezenlijking van een aantal dromen die uitgroeiden tot een reisverhaal met net dat ietsje meer….

Het boek telt om en bij de 90 bladzijden en is geïllustreerd met een aantal mooie foto’s, praktische informatie omtrent het logement en de eetgelegenheden onderweg en interessante fietsgegevens van de acht verschillende etappes.

Het boek kan besteld worden door een mailtje te sturen met al je gegevens naar kathy.verbeeck@pandora.be. Het boek kost 12,00 euro. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 aug 2010
Kathy Verbeeck
Kathy Verbeeck
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 29 apr 2024
Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024

archief