BEERSEL - Marjorie Carrein schrijft eerste kinderboekje

C21

BEERSEL - Marjorie Carrein schrijft eerste kinderboekje

Editiepajot_bart_devill__marjorie_carrein
Marjorie Carrein. - Foto © Bart Devillé
 

Bij uitgeverij Plantyn verscheen een eerste boekje ‘Op zoek naar leesdrank’ in het kader van Plantyn taaltaken en ‘Begrijpend lezen’ voor het derde leerjaar. Het werd geschreven door Marjorie Carrein (24) uit de Beerselse deelgemeente Alsemberg.

Marjorie Carrein voleindigde al de studies leerkracht lager onderwijs en moet nu nog één jaar Psychologie -specialiteit ‘Kinderpsychologie’- ‘kloppen’ aan de VUB. Na het beëindigen van haar studies gaat zij trachten het les geven en kinderpsychologie te combineren.
Tijdens haar stages merkte zij dikwijls op dat de kinderen niet goed wisten wat van hen verwacht werd bij het ‘Begrijpend lezen’. “Ze deden het vaak ook met tegenzin en daarom kwam ik op de idee om het wat speelser op te vatten. Ik praatte er over met een vriend die werkzaam was voor Plantyn en hier bleek men wel interesse te hebben voor mijn project”.
Het werd uiteindelijk een speurboek waarin de kinderen op zoek gaan naar de ingrediënten van leesdrank. Naast heel wat mooie illustraties bevat dit boekje ook een stickervel en een speurkarton. Marjorie begon met het boekje juli 2009 en het kwam nu in de boekenwinkel terecht. Het is ook in scholen te verkrijgen.
Marjorie: “Het is wel mijn eerste boekje, maar het zal zeker niet mijn laatste zijn. Momenteel bekijken wij nog voor welk leerjaar het volgende zal bestemd zijn. “
Buiten haar studies is Marjorie nog lesgeefster bij Danscentrum Pirouette in Beersel en was jaren actief bij de vakantiespeelpleinen van Beersel, eerst als animator nadien als hoofdanimator.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 aug 2010
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 29 apr 2024
Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024

archief