Straffe Winter een winterbier van 3 Fonteinen in BEERSEL

C21

Straffe Winter een winterbier van 3 Fonteinen in BEERSEL

Beersel_straffe_winter_
Straffe winter is een winterse variante op Lambik, donker en licht zoeter. - Foto © Marc Sluys

"Straffe Winter” is een bier van spontane gisting, 8 % alc.vol.  Gevoel…sfeer…smaaksensatie…… “ Deze tarwe is het symbool voor traditie en het ambachtelijk karakter van dit bier.

Net als Oude Geuze is dit een bier van spontane gisting, rijping op eiken vat mét hergisting in de fles. Een proces van twee volle zomers lang, tijd nu om in de winter gedronken te worden. Door het hoge alcoholgehalte is dit bier per definitie een degustatiebier dat in gezellige warmte al zijn subtiele aroma’s vrij geeft.

Bovendien is “Straffe Winter” een unieke creatie van Armand Debelder die voor dit bier speelde met verschillende moutsoorten en uitzonderlijk kandijsuiker toevoegde. De donkere, zoete kandijsuiker geeft warmte aan dit amberkleurig bier en zorgt meteen voor een perfecte zuur-zoet balans.

“Straffe Winter” wordt op kamertemperatuur uit een tulpvormig glas gedronken, zo zal elke fijnproever de onderliggende wiskytoetsen ten volle herkennen. “Straffe Winter” is éénmalig, beperkt gebrouwen en zal dan ook zeer gegeerd zijn bij liefhebbers van ambachtelijk 3 Fonteinen bier.

Te koop: In primeur aan €7 per fles ( 0,75 l ) tijdens de Open Bierdagen van 2  september tot en met 6 september  in de Brouwerijshop  Hoogstraat 2 a   1650 Beersel. www.3fonteinen.be

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 aug 2010
Marc Sluys
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 29 apr 2024
Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024

archief