BEERSEL - Schepen Leen D’hooghe zet puntjes op de i

C21

BEERSEL - Schepen Leen D’hooghe zet puntjes op de i

Leen_d_hooghe_p200
Schepen Leen D'Hooghe. - Foto © Bart Devillé

Dat het sportbeleid in Beersel ‘onrustige’ tijden meemaakt hoeven wij niet meer te vertellen. De schepen van sport Leen D’hooghe (CD&V) nam ontslag evenals de voorzitter van de sportraad en het schepencollege nam beslissingen zonder rekening te houden met de adviezen van de sportraad.

Kwam daar nog bij dat de voorzitter van CD&V Beersel, Marc Desmedt , de Beerselse CD&V ‘ers, eerder gekleurd en onvolledig, op de hoogte bracht van een en ander. Niet alleen kwam hier al een reactie op van de voorzitter van de sportraad, maar ook schepen Leen D’hooghe die na haar ontslag uit de fractie ook haar bevoegdheden werden ontnomen reageert via een open brief.
In de eerste plaats dankt zij iedere Beerselenaar die haar hun sympathie, steun, solidariteit, vriendschap en waardering betuigde. Ook beklemtoont zij dat zij schepene blijft en eeniers belang zal blijven verdedigen. Ook betreurt zij dat er van haar vroegere CD&V collega’s heel wat laster werd en wordt verspreid.
Leen D’hooghe: “Ik heb altijd aan politiek gedaan vanuit een algemene visie op wat een hele bevolking ten goede kan komen. Ik ben van nature uit loyaal en draag dat ook hoog in het vaandel.. Men vroeg me echter blinde loyauteit. Dat wil zeggen: niet nadenken en geen vragen stellen. Dergelijke opstelling van zogenaamde leiders doet me denken aan feodale structuren en daar doe ik niet aan mee. “
Leen D’hooghe nam voor het eerst deel aan de verkiezingen in 1994 en werd onmiddellijk schepen. Na de verkiezingen van 2006- waar zij een achthonderdtal stemmen behaalde- werd zij o.m. schepen van sport dat bij een paar lijstgenoten zorgde voor oprispingen als ‘een vrouw kan niets doen in de sport’. In al die jaren werd het haar blijkbaar niet gemakkelijk gemaakt, met het uiteindelijk gevolg dat zij onlangs uit de fractie en partij stapte.
Leen D’hooghe: “In elk geval, ik werk verder met de leuze: doe wel en zie niet om, maar kwaadsprekers moeten weten dat er ook grenzen zijn. Uiteindelijk heb ik nu meer tijd voor het werk aan de basis, met de mensen en voor de mensen van Beersel. Hier begint mijn nieuw hoofdstuk uit een nieuw boek. Je kan deze open brief in zijn geheel lezen op mijn nieuwe website: www.schepenleen.be .” Zij voegt er nog aan toe dat in de toekomst iedereen op de hoogte zal gebracht worden van eventuele nieuwe ontwikkelingen.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 aug 2010
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 29 apr 2024
Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024

archief