BEERSEL - Boelekewis wordt voor de vierde keer "Zot van Geuze"

C21

BEERSEL - Boelekewis wordt voor de vierde keer "Zot van Geuze"

Editiepajot_bart_devill__zot_van_geuze_2010
Uitbaters Boelekewis. - Foto © Bart Devillé
 

Eens te meer slaan restaurant Boelekewis en de Lambikstoempers de handen in elkaar om de trots van deze mooie streek ‘Pajottenland, Zenne en Zoniën’ uit te dragen: de champagne onder de bieren. Op 3 oktober kan men namelijk komen proeven van Lambik en zijn afgeleiden: Geuze, Faro, Kriek en andere fruitbieren. En dit van 12 tot 21u.

Toen Bart Roose en Joffrey Heymans in 2007 samen in de zaak stapten, besloten ze nog meer de gerechten en bieren van deze mooie streek te promoten. Bart Roose: “ Alleen in Beersel al heb je 3 brouwerijen. Waarom dan niet je ‘eigen’ producten promoten. Trouwens, bezoekers van elders schrikken misschien bij de eerste ‘proeverij’, maar een volgende keer vallen deze meer en meer in de smaak. “
Volgens Bart Roose genieten de mensen de dag van vandaag ook meer van een lekkere pint bier en een goede stoemp en daar speelt men dan ook op in. Op 3 oktober kan men komen proeven van 40 lambik-bieren, van 11 brouwerijen uit de streek: Hanssens, Oud Beersel, 3 Fonteinen, Girardin, De Cam, De Troch, Lindemans, Timmermans, Boon, Cantillon en Mort Subite.
Typische gerechten met geuze en kriek die dan op het menu staan: als voorgerecht slaatje met mini-pensen en Kriek Cantillon-vinaigrette, als hoofdschotels: stoofvlees met Geuze Oud Beersel, Konijn met Geuze 3 Fonteinen en Mosselen met Geuze Boon. Tenslotte als dessert: Ijscoupe met Kriek-of Geuze-coulis Hanssens Artisanaal.
Bart Roose: Wat ook belangrijk is, de bieren worden geschonken in glazen van 20 cl, tegen een prijs van slechts 1,5 euro. Hierdoor moet het mogelijk zijn om verscheidene bieren te degusteren en eventueel met elkaar te vergelijken.
Voor deze vierde keer "Zot van Geuze" wordt ook gezorgd voor kinderanimatie en een springkasteel. Voor meer info kan men terecht op www.boelekewis.be .
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 sep 2010
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 29 apr 2024
Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024

archief