Politie BEERSEL betrapt twee inbrekers op heterdaad en pakt een oplichter bij de lurven

C21

Politie BEERSEL betrapt twee inbrekers op heterdaad en pakt een oplichter bij de lurven

Editiepajot_politie_2010__pixels200

Oplichter gevat

Op 24 september ontving de lokale politie van Beersel een oproep van een inwoner dat een persoon die zich uitgaf voor een brandweerman steunkaarten te koop aanbood. De verkoper kon snel geïntercepteerd worden en hij werd overgebracht naar het commissariaat. Hij bleek steunkaarten te verkopen voor de vzw Sociaal Fonds voor Politie-, brandweer- en veiligheidsdiensten. De verantwoordelijke van deze vzw werd er nochtans door de korpschef op gewezen dat ze niet welkom waren in Beersel en dat er PV voor oplichting zou opgesteld worden indien ze hier wel steunkaarten kwamen verkopen. Blijkbaar trekken die verantwoordelijken zich weinig aan van het verbod want een paar dagen voordien werd ook al een PV lastens de vzw opgesteld voor het te koop aanbieden van steunkaarten in bedrijven in Huizingen. Al het materiaal van de verkoper werd in beslag genomen en betrokkene kon na verhoor vertrekken.
 De politie van Beersel wijst er de inwoners nogmaals op dat zij noch rechtstreeks noch onrechtstreeks om het even wat (steunkaarten, abonnementen, …) te koop aanbieden of op één of ander manier reclame ronselen. Indien toch dergelijke vragen gesteld worden, dan moet dit aanbod steeds afgewezen worden en wordt de politie onmiddellijk verwittigd via het nummer 101.
Twee daders op heterdaad betrapt
Op 23 september omstreeks 03.15 uur werd de lokale politie Beersel opgeroepen voor een diefstal met braak in een woning gelegen in de Kerkveldstraat te Beersel. Aangezien de daders vermoedelijk nog ter plaatse zijn, komen ploegen uit de politiezones Halle, Sint-Pieters-Leeuw en Sint-Genesius-Rode onmiddellijk in bijstand. De ploegen stellen ter plaatse vast dat er inderdaad ingebroken is in de woning aangezien de glazen achterdeur stukgeslagen werd. De inspecteurs merken beweging in de woning en roepen naar de persoon dart hij naar buiten moet komen. Deze reageert niet en daarom gaat de politie de woning binnen waar zij twee personen aantreffen die zich zonder veel problemen overgeven. Bij een rondgang in de woning wordt verder niemand meer aangetroffen. De woning was wel volledig doorzocht door de verdachten, een 21-jarige inwoner van Sint-Genesius-Rode en een 19-jarige inwoner van Grimbergen. Bij de fouille van één van de verdachten werd een mes aangetroffen, terwijl de andere verdachte de portefeuille van de eigenaar van de woning, die op dat ogenblik niet thuis was, op zak had. Beide verdachten werden, na onderzoek en verzorging (één van de verdachten had een wonde aan de hand) in het hospitaal, voor verhoor overgebracht naar het commissariaat. Even later neemt de eigenaar van de woning contact op met de politie om te melden dat hij in zijn woning een autoradio en een GPS aantrof die niet van hem waren.
Op 23 september omstreeks 0800 uur meldt een inwoner van de Constant Bauneweg dat er ingebroken was in zijn wagen en dat er een autoradio en GPS gestolen werd. De link naar de verdachten van de diefstal in de woning was snel gelegd. Het slachtoffer herkende onmiddellijk de bij hem gestolen zaken en bijgevolg konden de verdachten moeilijk ontkennen dat ze ook deze diefstal pleegden. Nog op 23 september biedt een andere inwoner van de Constant Bauneweg zich in het commissariaat aan om de diefstal uit een wagen en beschadigingen aan een andere wagen te melden. Uit die wagen werd parfum gestolen en ook nu kon snel de link gelegd worden met parfum aangetroffen op één van de verdachten, die oorspronkelijk verklaarde dat het parfum van zijn vriendin was. Het tweede slachtoffer van de diefstal uit voertuig herkende het flesje parfum onmiddellijk en na onderzoek bleek tevens dat een voetspoor op de wagen perfect overeenstemde met het schoeisel van één van de verdachten. Waarom de verdachten de stoffen dakbekleding van een tweede wagen (een cabrio) van voornoemd slachtoffer beschadigden is nog niet duidelijk.
Beide verdachten, waarvan er één geen onbekende was van het gerecht, werden overgebracht naar het justitiepaleis te Brussel waar ze door een onderzoeksrechter onder aanhoudingsmandaat werden geplaatst.
Pikant detail in dit verhaal is het feit dat de aangehouden personen op 22 september (dus de avond voor de inbraak) door een andere ploeg van de politie Beersel gecontroleerd werden aan boord van een wagen met Franse nummerplaten. Deze nummerplaten bleken vals te zijn en de wagen was niet verzekerd en niet ingeschreven. Hij werd dan ook getakeld. Op dat ogenblik waren er geen aanwijzingen dat de inzittenden voorbereidingen troffen om inbraken te plegen en bijgevolg mochten zij na de vaststellingen vertrekken.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 sep 2010
Marc Sluys
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 29 apr 2024
Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024

archief