Beter BEERSEL wil vragenhalfuurtje voor burgers in gemeenteraad

C21

Beter BEERSEL wil vragenhalfuurtje voor burgers in gemeenteraad

Beter_beersel

Beter Beersel wil dat het gemeentebestuur meer tijd maakt voor haar inwoners. Beter Beersel stelt dan ook voor om een vragenhalfuurtje in te voeren op de gemeenteraad.

'Met de invoering van een vragenhalfuurtje geef je aan de burgers de mogelijkheid om rechtstreeks vragen te stellen aan de raadsleden en/of schepenen over bepaalde onderwerpen of standpunten. Dit vragenhalfuurtje is reeds in vele gemeenten van kracht. Beersel heeft dringend nood aan meer inspraak voor zijn inwoners', laten BB'ers Goethaert en Deneyer weten.
 
Beter Beersel zal dan ook via een deur-aan-deurpetitie de nodige 300 handtekeningen trachten te bekomen om dit onderwerp op de Gemeenteraadsagenda te plaatsen. Vermits het nieuwe Beter Beersel nog niet over een zetelend gemeenteraadslid beschikt moet men dit afdwingen via de procedure van 'voorstellen van burgers'. Mits het inzamelen van de nodige handtekeningen kan een burger een agendapunt aan de gemeenteraad toevoegen. Het agendapunt mag dan door Steve Goethaert, tijdens de gemeenteraad, toegelicht worden.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 okt 2010
Felix Merckx
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 29 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024
Hugo Devillé | 05 apr 2024

archief