BEERSEL - Nieuwe speeltuin voor Provinciaal Domein

C21

BEERSEL - Nieuwe speeltuin voor Provinciaal Domein

Huizingen_kasteel_domein_
 
Huiz_opening_domein_

Nieuw voor het toeristisch seizoen 2008 is een avontuurlijke speeltuin, speciaal toegankelijk voor mindervalide kinderen. De speeltuin wordt eind juni officieel opengegesteld. Hij kostte 800.000 euro. Ook de trots van het domein, de alpentuin, viert zijn vijftigste verjaardag. De tuin kwam er in de aanloop van de wereldtentoonstelling van 58. Het resultaat werd de laatste en onovertroffen realisatie in de lange traditie van rotstuinen in het kader van “Le nouveau jardin pittoresque. De alpentuin werd in 2002 als monument beschermd. Tot eind augustus loopt door het domein maar vooral doorheen de alpentuin een poëzieroute. Op negen lokaties werden er gedichten op grote spandoeken aangebracht.

De bestaande dierenverblijven kunnen dank zij een financieel extraatje van 500.000 euro worden omgebouwd tot een volwaardig educatief centrum waar kinderen en andere bezoekers vogels en andere neerhofdieren kunnen ontdekken. Deze realisatie is voorzien in mei 2009. Dit jaar wordt het gebouw van de oude camping gesloopt. Uit veiligheidsmaatregelen wordt de toegang tot het zwembad veranderd.
Veiligheid blijft heel belangrijk. Zo zullen alle middelen worden ingezet om overlast in en rond het domein te beperken. Hierbij kan men rekenen op de politie, eigen opgeleid personeel en een bewakingsfirma. De bussen van lijn 50 zullen in de drukke periode tot het domein doorrijden. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 apr 2008
Marc Sluys
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 21 jan 2022
Marc Sluys | 16 jan 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief