BEERSEL zoekt het sappigste culinair dialectwoord

C21

BEERSEL zoekt het sappigste culinair dialectwoord

Week_van_de_smaak_beersel

De Week van de Smaak in Vlaanderen is een (eet)cultureel evenement dat zoveel mogelijk mensen wil samenbrengen rond smaak en eetcultuur in al hun aspecten. Beersel pakt dit jaar uit met een verrassend aanbod.

Wedstrijd ‘sappigste culinair dialectwoord van Beersel’, vanaf 1 oktober op www.beersel.be
Ooit al gehoord van een knasjenbeit, spoinsje tarf of een tikkenaaike? Het culinaire dialect van Beersel is op z’n minst geestig te noemen.
Vanaf 1 oktober t.e.m. 5 november verkiezen de Beerselaars hun favoriete culinaire dialectwoord. Het heemkundig genootschap van Beersel maakte alvast een eerste selectie van de 50 leukste en sappigst klinkende woorden. Op www.beersel.be  kan men een stem uitbrengen op één van deze 50 dialectwoorden over groenten en fruit, zuivel-, vlees- en bakproducten.
Deelnemers aan de wedstrijd maken kans om een mand streekproducten te winnen. Uit alle inzendingen voor het verkozen woord, worden door een onschuldige hand 5 winnaars uitgekozen. De prijsuitreiking vindt plaats op zaterdag 13 november om 16 uur.
 
Dialect op je bord, tentoonstelling in de bibliotheek gedurende de hele maand november
‘Dialect op je bord’ is een tentoonstelling over voedselbenamingen in het Beersels dialect. Foto’s genomen op de zondagsmarkt te Huizingen, bij een plaatselijke bakker en in een winkel voor hoeveproducten, worden ondertiteld met de juiste dialectwoorden. Het geheel levert een mooie menukaart op van het Beersels culinaire dialect.
Deze tentoonstelling is te bezoeken tijdens de openingsuren in de bibliotheek te Alsemberg.
 
Eviva España cava & chocolata - Voorstelling op 13 november om 15u in de bib
Speeltheater Kip van Troje schreef speciaal voor de Week van de Smaak een voorstelling met geanimeerde verhalen en smakelijke poëzie rond Spanje. Ze brengen literair lekkers van o.a. Cervantes, Miguel Hernández, Lorca, en vele anderen.
De toegang is gratis mits reservatie: cultuur@beersel.be  of 02 359 16 16
 
De Week van de Smaak in Beersel is een organisatie van de cultuurdienst Beersel in samenwerking met het heemkundig genootschap ‘van Witthem’ Beersel, de bibliotheek en de vereniging van natuurfotografen Calopteryx.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 okt 2010
Felix Merckx
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 29 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024
Hugo Devillé | 05 apr 2024

archief