De zon redt de Jaarmarkt van DWORP

C21

De zon redt de Jaarmarkt van DWORP

Editiepajot_bart_devill__jm_dworp1
Op de kopen lopen op de Jaarmarkt in Dworp. - Foto's © Bart Devillé
 
Editiepajot_bart_devill__jm_dworp2
Ben Weyts geeft uitleg over de regeringsonderhandelingen / foto Bart Devillé
Editiepajot_bart_devill__jm_dworp3
Heel wat dierenprijskampen op de Jaarmarkt in Dworp / foto Bart Devillé
 

Het zag er niet goed uit, de morgen van de dinsdag na de derde zondag van oktober of de dag van de Jaarmarkt van Dworp. Het regende immers en de traditie wil dat de mensen dan weg blijven, zowel de marktkramers, veeboeren als bezoekers. Gelukkig verscheen de zon nog op de afspraak en deze zorgde er voor dat toch nog heel wat mensen uit de regio besloten af te zakken naar Dworp.

Het begon dan ook allemaal wat later dan gewoonlijk. Maar vanaf 10.30u kon je toch al op de koppen lopen tussen de marktkramen op de Alsembergsesteenweg. Zelfs Ben Weyts, N-VA kamerlid, vond na de jongste regeringsonderhandelingen de tijd om zijn dorpsgenoten een hart onder de riem te steken met een glaasje jenever of glüwein voor de volwassenen en een balonnetje voor de kinderen.
Al bij al viel het nog mee. De wedstrijden voor paarden, klein- en ander vee genoten traditioneel voor heel wat belangstelling. Zoals ook voorgaande jaren vielen de opvoeringen van ‘Waaile van Dwoeurp’ erg in de smaak, dat belooft alleszins voor de productie ‘Varkes met stress’ die wordt gebracht einde januari in’De Put’ of Vormingscentrum Destelheide. Ook de talrijke marktkramers deden goede zaken.
Opvallend aanwezig was ook het ‘1 miljoen vlinder’- standje van het Regionaal Landschap Zenne, Zuun & Zoniën. In het vlindercafé kon je proeven van zoete nectardrankjes: sleedoornjenever en vlierbloesemsap. Ook kreeg je er allerlei tips voor uw eigen vlindertuin en kon je er mooie vlinderplantjes kopen.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 okt 2010
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 29 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024
Hugo Devillé | 05 apr 2024

archief