Centrum van LOT wordt bedreigd

C21

Centrum van LOT wordt bedreigd

Editiepajot_bart_devill__zenne_buiten_haar_oevers
Foto © Bart Devillé
 

De Zenne loopt al over de sporen in Lot ter hoogte van Laaklinde- Stationsstraat en dit vormt uiteraard een bedreiging voor het centrum van Lot. Vijf ploegen, samengesteld uit brandweer, politie, militairen en technische diensten brengen zandzakjes naar de zone Stationsstraat, J.Huysmanslaan, Zennestraat en A.Denysstraat.

Dit was wel nodig, gezien de rush van sommige inwoners op de ter plaatse gebrachte paletten zandzakjes. Dit was zo groot en vaak weinig solidariteitsvol dat nu militairen mee worden ingeschakeld om de zakjes veilig ter plaatse te brengen en te houden.
De gemeentelijke loods met de voorraden werd preventief voor elke buitenstaander afgesloten en enkel onder controle kan er toegang verkregen worden aangezien de hulpdiensten momenteel deze zandzakjes in gereedheid brengen voor de tweede fase(bescherming kern Lot) tussen Breedveld en de Kloosterstraat(Carré) en Zittert tot aan de Welkom.
Nu werd ook de gemeentelijke schoolbus ingeschakeld om de evacuatie mee te verzorgen en mensen te vervoeren naar het opvangcentrum en de overnachtings zone. Een privémaatschappij is met 2 autocars standby in geval de noodzaak zich voordoet.
Burgemeester Hugo Casaer: “Aangezien nieuwe evacuaties niet uitgesloten zijn, wordt cc de Meent in gereedheid gebracht voor de nodige opvang. In geval van nood krijgt iedereen juiste aanduidingen van het opvangcentrum waar hij/zij naartoe moet.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 nov 2010
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 29 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024
Hugo Devillé | 05 apr 2024

archief