BEERSEL - Gemeentelijk rampenplan opgeheven

C21

BEERSEL - Gemeentelijk rampenplan opgeheven

Editiepajot_bart_devill__zenne_buiten_haar_oevers

De crisiscel op het gemeentehuis te Alsemberg heeft beslist het gemeentelijk rampenplan op te heffen. De straten in de wijk ‘over de vaart’ zijn watervrij.

De straten in de wijk “over de Vaart” zijn intussen door het massale pompwerk vrij van water en de bewoners kunnen allen terug naar huis, voor zover dit nog niet het geval was.
 
Ook de Laaklinde, tot op heden nog steeds afgesloten is donderdagochtend voor het piekuur opnieuw voor het verkeer toegankelijk, zodat de verbinding naar de Steenweg op bergen (N6) opnieuw hersteld is.
 
De civiele bescherming van Liedekerke heeft gisterenavond al de waterdarmen, nodig voor het leegpompen van de weiden tussen de Hellestraat en de woning van de sluiswachter leggen met 100 meter darm verlengen om aldus nog voor de sluisdeuren het water in het kanaal te kunnen lozen. Op deze manier kunnen alle waterslangen, die ook de Stationsstraat afsloten, weggenomen worden en deze straat terug voor alle verkeer openstellen.
 
De technische uitvoeringsdiensten van de gemeente hebben woensdagavond en nacht met de straatveegmachine het slijk weggenomen in de Laaklinde. Ook de Hellestraat is intussen terug bereikbaar.
 
Hoe omgaan met uw verzekeringsmaatschappij?
Een duidelijke richtlijn werd opgesteld en werd samen met de checklist voor het melden van schade bij de verzekeringsmaatschappijen gedrukt en wordt deze morgen door het gemeentepersoneel in het getroffen gebied huis aan huis bij de bewoners bezorgd. Deze informatie bevindt zich ook op de website www.beersel.be en de checklisten kunnen daar ook gedownload worden. Deze formulieren zijn tevens beschikbaar op het gemeentehuis te Alsemberg en bij het OCMW te Huizingen.
 
Ook landbouwbedrijven vinden in de vermelde communicatie en checklist de nodige richtlijnen voor de geleden schade aan teelten en gewassen. Voor de industriële bedrijven wordt eveneens verwezen naar deze informatiebron.
 
Ophalen van de beschadigde goederen
De gemeentelijke technische diensten zijn intussen ook gestart met het ophalen van de vele beschadigde en bederfelijke goederen. De vernielde en niet meer bruikbare huishoudapparaten, meubels enz… mogen zoals reeds aangekondigd, voor de woning buiten de verkeersweg geplaatst worden. Zij mogen in dozen en grote, niet reglementaire vuilzakken, buiten gezet worden. Deze goederen zullen spontaan opgehaald worden bij verschillende rondes door de gemeentediensten tijdens de volgende twee weken. Er wordt aan de bevolking wel gevraagd, indien zij diepvriezers en frigo’s buitenplaatsen, deze te ledigen en de levenswaren via de bruine huisvuilzak mee te geven met de wekelijkse ophaling die ook op donderdag gebeurt.
 
Voor aspecten van nazorg, opvang en voor hulp bij het opruimen, meer bijzonder voor bejaarde en zieke personen kan de bevolking zich nog steeds wenden tot de diensten van het OCMW 02 356 73 18.
 
Bescherming van de Laaklinde.
De diensten van de civiele bescherming blijven verder pompen ter hoogte van de beek en de weide langs de Laaklinde tot het peil aanzienlijk gezakt is. Om te vermijden dat bij eventuele stijging van het water terug de Laaklinde terug zou moeten afgesloten worden hebben de technische diensten van de gemeente een zandzakkenwal aangelegd tussen het fietspad en de weide.
 
Dank
Het college van burgemeester en schepenen heeft in haar vergadering van woensdagavond het crisiscomité bedankt en gefeliciteerd voor het zeer efficiënt optreden.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 nov 2010
Felix Merckx
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 29 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024

archief