Politie houdt drugcontrole in Sint-Victor ALSEMBERG

C21

Politie houdt drugcontrole in Sint-Victor ALSEMBERG

Politie_2010__pixels200

In het zonaal veiligheidsplan van de PZ Beersel is de strijd tegen drugs één van de prioriteiten. De actieplannen voor deze prioriteit voorzagen een “beeldvorming” van het drugprobleem in het middelbaar onderwijs. Van bij de aanvang van het project werd de directie van Sint-Victor nauw bij de zaak betrokken en nog voor aanvang van het nieuwe schooljaar werd het schoolreglement aangepast en was niet alleen het gebruik van drugs, maar ook het bezit van drugs binnen de omheining van de school verboden. De directeur speelde ook open kaart met de leerlingen en gaf bij het begin van het schooljaar duidelijk te kennen dat er een nauwe samenwerking was tussen de school en de lokale politie van Beersel. Er werd de leerlingen duidelijk verteld dat drugscontroles met drughonden tot de mogelijkheden behoorden.

 

Op vrijdag 19/11/2010 ging de politie dan ook effectief tot de actie over en vielen ze tegelijkertijd binnen in de zes klassen van de hoogste graad. Er werden daarvoor 21 leden van de politiezone Beersel, die versterking kregen van 9 leden van het interventiekorps en 3 drughondgeleiders; ingezet. De leerlingen waren duidelijk verrast door de inval, maar de resultaten waren zeker positief voor de school. Slechts één leerling werd naar het commissariaat overgebracht omdat hij in bezit was van 0,8 gram cannabis en gebruikersmateriaal. In het commissariaat werd van de betrokken leerling een urinetest afgenomen en na verhoor mocht hij het commissariaat verlaten aangezien de huiszoeking bij hem thuis geen verdere aanwijzingen opleverde.

 

Zowel de directie van Sint-Victor als de lokale politie Beersel zijn tevreden met het resultaat omdat duidelijk geworden is dat er geen drugprobleem in de school is. Beiden blijven wel niet blind voor het feit dat er wellicht iets meer gebruikers betrapt zouden zijn geweest indien de “stille” drughonden, dit zijn speciaal opgeleide drughonden die zoeken naar sporen van drugs in of op de kledij van personen, beschikbaar waren geweest. Aanvankelijk was een dergelijk hond voorzien voor de actie, maar de hondengeleider moest omwille van medische redenen plots afhaken en kon niet vervangen worden. Er werden wel afspraken gemaakt tussen de school en de politie om gelijkaardige acties te herhalen.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 nov 2010
Marc Sluys
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 29 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024

archief