Lambiekbrouwerij OUD BEERSEL floreert en feest ter gelegenheid van 5 jarig bestaan

C21

Lambiekbrouwerij OUD BEERSEL floreert en feest ter gelegenheid van 5 jarig bestaan

Editiepajot_bart_devill__gert_christiaens
Gert Christiaens van brouwerij Oud Beersel. - Foto © Bart Devillé
 

Vandaag floreert en feest de traditionele lambiekbrouwerij Oud Beersel, anno 1882, ter gelegenheid van haar vijfde verjaardag van haar heropstart.

Door een gebrek aan opvolging in de familiale onderneming eind 2002 werden de traditionele lambiekbieren van Oud Beersel in hun voortbestaan bedreigd. De brouwerij werd in 2005 overgenomen en heropgestart met als hoofddoel de traditionele lambiekbieren en het cultureel en historisch erfgoed van Oud Beersel te beschermen voor de toekomstige generaties.
De eerste stap in de herlancering van de traditionele lambiekbieren van Oud Beersel was de Bersalis Tripel. De inkomsten uit de verkoop van Bersalis Tripel werden namelijk aangewend om de lambiekproductie terug op te starten en de oude geuze en Oude Kriek van oud Beersel terug op de markt te brengen.
Vandaag is Oud Beersel terug een gevestigde waarde in de wereld van de traditionele bieren. De brouwerij haalt haar grootste verkoop in België, maar haar bieren worden wereldwijd geprezen. De Bieren van Oud Beersel worden aan de man gebracht in o.m. Nederland, Frankrijk, Engeland, Zweden, Noorwegen, Italië, Japen, Usa, Australië, enz…
Gert Christiaens: “Wij hebben ook al heel wat geïnvesteerd om de kwaliteit van onze bieren te verhogen en ook om aan de stijgende vraag van de klanten te voldoen. “
Oud Beersel viel de laatste jaren ook meermaals in de prijzen. Bersalis Tripel, alsook de Oude geuze en Oude Kriek Oud Beersel hebben een tiental internationale erkenningen behaald en de brouwerij zelf werd in de bloemen gezet als eerste nationale laureaat van ‘Ambacht in de Kijker’ in 2009.
Dankzij de stemmen van haar klanten won Oud Beersel ‘Ultimate Business Makeover’ en kon de brouwerij steunen op de kracht van enkele grote ondernemingen die hun producten ten dienste stelden voor een verdere ontwikkeling van de brouwerij.
De brouwerij kan zowel individueel als in groep bezocht worden. De brouwerijbezoeken worden georganiseerd door de vzw De Geuzen van Oud Beersel. Individueel of met een paar vrienden kan je de brouwerij op iedere eerste zaterdag van de maand van 11u tot 13u bezoeken en dit zonder afspraak. De brouwerij is enkel gesloten op een wettelijke feestdag.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 nov 2010
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 29 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024
Hugo Devillé | 05 apr 2024

archief