BEERSEL - Eten in oorlogstijd

C21

BEERSEL - Eten in oorlogstijd

Komiteit_van_steun_en_voeding_1917_1
Komiteit aan steun en voeding in 1917. (Foto KOS)
 

Het thema van de volgende erfgoeddag is ‘Armoe Troef’. Het Heemkundig Genootschap “van Witthem” Beersel wil die gelegenheid aangrijpen om foto’s, documenten en anekdotes te verzamelen over ‘eten in oorlogstijd’.

Hoe geraakten mensen aan voedsel tijdens de oorlogsjaren? Zijn er in uw familie oorlogsverhalen overgeleverd over sluikslachten, stropen of smokkel?
 
Mensen in oorlogstijd sprongen erg inventief om met de schaarse ingrediënten die voorhanden waren. Welke gerechten kwamen er thuis op tafel? Beschikt u over recepten die toen gebruikt werden? Hoe moeilijk was het om te overleven op een rantsoen?
 
In 1940 werd Winterhulp opgericht met afdelingen in bijna alle gemeenten. Zij stonden o.a. in voor soepbedeling en het toedienen van voedingssupplementen zoals levertraan. Zijn er bij u herinneringen aan de activiteiten van deze organisatie in onze dorpen?
 
Wie over al die vragen een antwoord kan geven of documenten hierover in zijn bezit heeft, geeft  een seintje aan de voorzitter van het Heemkundig Genootschap, Marc Desmedt, via marc.desmedt2@pandora.be  of 02 377 27 94.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 dec 2010
Marc Desmedt
KOS
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Hugo Devillé | 05 apr 2024

archief