HALLE / BEERSEL / DROGENBOS - Zuurstof voor de Zenne

C21

HALLE / BEERSEL / DROGENBOS - Zuurstof voor de Zenne

Editiepajot_halle_zenne_foto_merckx
Foto Merckx

De Vlaamse regering heeft de zuidelijke Zennevallei uitgekozen voor een belangrijk ruimtelijk strategisch project. Dat heeft Vlaams volksvertegenwoordiger Mark Demesmaeker (N-VA) vernomen bij Vlaams minister voor Ruimtelijke Ordening Philippe Muyters.

 Mark Demesmaeker had bij de minister eerder al sterk aangedrongen om dit project, dat de open ruimte in de Zennevallei -tussen de grens met het Brussels en het Waals Gewest- moet versterken, goed te keuren. 
 
Mark Demesmaeker: "De Vlaamse regering investeert eindelijk volop in behoud en versterking van de open ruimte in de Vlaamse Rand. Dat is absoluut nodig om de versnippering tegen te gaan en de verstedelijking en verbrusseling te stoppen. Ik ben opgelucht dat de Vlaamse regering mijn pleidooi heeft gehoord!"
 
Met dit strategische project wil de vzw Regionaal Landschap Zenne, Zuun en Zoniën samen met de betrokken gemeenten (Halle, Beersel, Sint-Pieters-Leeuw en Drogenbos) en de Vlaamse Landmaatschappij een globaal project uitbouwen rond vele functies in de zuidelijke Zennevallei. Het project wil de uitdaging aangaan om de link tussen de stad en het buitengebied kwalitatief te versterken door een openruimte netwerk te creëren waarbij natuur, landschap, landbouw en zachte recreatie een meerwaarde kunnen bieden voor het wonen en werken in de omgeving.
 
Aspecten rond economie, wonen, werken en toerisme worden ook in rekening gebracht.. Een belangrijk deel van de zuidelijke kanaalzone is opgenomen in de afbakening van het Vlaams Strategisch Gebied rond Brussel.
 
"Het voorliggende project wil in een sterk verstedelijkt gebied, gekenmerkt door een ruimtelijke versnippering, de mogelijkheden onderzoeken om samen met de betrokken "harde" sectoren kansen te creëren voor open ruimte. De Zenne moet terug een plaats krijgen in een sterk verstedelijkte omgeving.", aldus Minister Philippe Muyters.
 
Mark Demesmaeker: "Zo kunnen we bijvoorbeeld beginnen werken aan ontbrekende natuurverbindingen, en de creatie van een Zennepad, van Lembeek tot aan de Felixsite in Drogenbos."
 
Dankzij de subsidie van 300.000 euro kunnen de initiatiefnemers een projectcoördinator aanstellen voor een periode van drie jaar.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 dec 2010
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Hugo Devillé | 05 apr 2024

archief