Gemeentelijk rampenplan BEERSEL opgeheven

C21

Gemeentelijk rampenplan BEERSEL opgeheven

Editiepajot_bart_devill__afblazen_rampenplan
Burgemeester Casaer is blij met het opheffen van het rampenplan. - Foto © Bart Devillé
 

Zaterdagavond om 17.15u werd het gemeentelijk rampenplan van Beersel, dat sinds 02.20u ‘s nachts van kracht was, opgeheven.

De bewoners mogen opnieuw hun huizen betrekken, weliswaar onder begeleiding van de gasmaatschappij Eandis, brandweer en politie, die bij het betreden van de woningen uit veiligheidsoverwegingen nog preventieve vaststellingen en metingen zullen uitvoeren.
De bewoners dienen hun deuren en ramen voor algehele verluchting open te zetten en het goed functioneren van hun sterfputjes na te gaan(desnoods water bijgieten).
Bij de 18 geëvacueerde woningen werd in de ondergrond bij 11 woningen bij de laatste metingen 0% gas vastgesteld. Bij de 7 andere, 3 aan de ene zijde van de straat, 4 aan de andere zijde over een afstand van 25 meter was nog 1,5% gas aanwezig, dit wil zeggen lager dan 30% van de Lel(laagste explosielimiet).
Op basis van deze gegevens werd vastgesteld dat er voldoende veiligheid is om de woningen terug te betreden.
Na de opgravingen en het verder openmaken van de straat werd in een bezoekkamer van de riolering 54% gas gemeten. In de vroegere 2 concentraties werd, nadat de zone opengelegd werd, geen gaslek gevonden. De betrokken bezoekkamer was een eindkamer van een vroegere riolering. Eens het gas ontsnapte , daalde de gasconcentratie in de hele zone.
Momenteel wordt nog onderzocht hoe gas in deze riolering kon terechtkomen. Oude gietijzeren gasleidingen worden hiervoor vrijgemaakt. Tijdens het weekend zullen verdere preventieve peilingen verricht worden om bij nieuwe stijging van de gasconcentratie onmiddellijk maatregelen te kunnen nemen.
Maandagmorgen wordt een snuffelwagen ingezet met zeer fijne apparatuur. Zo nodig gaat dit onderzoek ook verder buiten de zone. Wegens de vele opgravingen en sleuven in de straat blijft deze voor alle verkeer afgesloten. Omleidingen zijn ingelegd.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 jan 2011
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 23 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 22 apr 2024
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Marc Sluys - Hugo Deville | 03 apr 2024

archief