BEERSEL - TC Bruineput waar de Franse taal overheerst

C21

BEERSEL - TC Bruineput waar de Franse taal overheerst

Editiepajot_bart_devill__tennis_bruineput
Foto © Bart Devillé
 

Tennisclub Bruineput is al een lange traditie in de Beerselse deelgemeente Dworp. In ’t begin dook er wel wat wantrouwen op, maar uiteindelijk werden de tennissers- weliswaar niet met open armen- aanvaard in Dworp.

Men was dit nu eenmaal niet gewoon. Maar nadat bleek dat deze club even sportief was als de voetballers, judoka’s als volleybalspelers en –speelsters, konden ze blijven. De laatste tijd belandden er echter heel wat klachten op de gemeente.
Sinds de uitbating van het tenniscentrum werd overgenomen door B.A.T.D. nam ook de taal van Molière meer en meer de bovenhand. En daar de club erkend was door de Gemeentelijke Sportraad kon en mocht dit niet blijven duren.
Schepen van Sport, Eddy Deknopper(CD&V) ging zich zelf vergewissen van de ‘toestand’. En wat bleek: Een vraag van tennissers “krijgen we licht op terrein 3” werd absoluut niet begrepen, “ik heb een afspraak om 17u” was het zelfde lot beschoren en een pint bier in het Nederlands bestellen bleek ook al een onoverkomelijke hindernis voor de barman.
Hallo Eddy Deknopper: “ Wij kregen al heel wat reacties van mensen uit de hele regio. En daarom ben ik zelf poolshoogte komen nemen. In de bar was het tot voor kort allemaal Frans wat de klok sloeg. Vandaag werd het al tweetalig. Door onze nota Vlaams beleid kan dit uiteraard niet meer. “
De schepen beklemtoont wel dat in de tennisschool zelf alles gebeurt volgens het boekje. De meeste tennissers zijn trouwens Nederlandstalig. Toch zal er binnen de kortste keren een brief vertrekken van de gemeente uit met de vraag aan TC Bruineput om zich aan te passen aan de gemeente waar zij gevestigd zijn.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 feb 2011
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 29 apr 2024
Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024

archief