Ring om LOT duikt weer op

C21

Ring om LOT duikt weer op

Index

De grote omleidingsring om de Beerselse deelgemeente Lot staat opnieuw in de actualiteit. Dat is gebleken op een informatievergadering  die maandagavond plaatsvond in Cultuurcentrum De Meent in Alsemberg.
De Vlaamse overheid kwam daar uitleg geven over het  openbaar onderzoek dat loopt rond het Vlaams Strategisch Gebied rond Brussel. De belangstelling was aanzienlijk en  bestond in grote mate uit ongeruste Lottenaren die de komst van die ringweg met lede ogen tegemoetzien.
Volgens Roger Swalens, voorzitter van streekvereniging Zenne en Zoniën, is die bezorgdheid terecht.  Door de aanleg van die ringweg, die in principe het doorgaande zware verkeer uit de Lotse dorpskern moet weren, dreigen de schaarse natuur- en landbouwgebieden rond de Beerselse deelgemeente helemaal versnipperd te worden.   Slecht voor de natuur én voor de landbouw, zegt hij. In Lot bestaat  bovendien ook de vrees dat nog meer woongebieden de overlast van die nieuwe ring gaan ondervinden.
 Het alternatief dat bij velen leeft, namelijk de ingebruikname van de bestaande brug  over de R0 aan de tankstations in Ruisbroek, wordt door de Vlaamse Overheid als technisch onhaalbaar  afgedaan en zou ook te veel kosten.  Zenne en Zoniën merkt op dat daarover geen cijfers beschikbaar zijn; evenmin is er een kostprijsberekening  voor de Lotse ringweg, die een veel zwaardere ingreep in het landschap vergt en de aanleg van vele extra kilometers wegen en aansluitingen vergt.
 Zenne en Zoniën zal alvast een bezwaarschrift indienen en raadt de inwoners van Lot aan zich daarbij aan te sluiten of zelf een bezwaar in te dienen. Meer inlichtingen over de acties van Zenne en Zoniën in de komende dagen liefst via email op zevende.kracht@telenet.be  of via 02/356.24.78.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 feb 2011
Marc Sluys
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 29 apr 2024
Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024

archief