DWORPSE Bikers zijn en blijven een vriendenclub

C21

DWORPSE Bikers zijn en blijven een vriendenclub

Editiepajot_bart_devill__dworpse_bikers_mar2011
Foto © Bart Devillé
 

Ook de Dworpse Bikers zien de komst van de lente en de zomer met blije ogen tegemoet, al is een biker niet bevreesd van wat modder, regen of wind.

Voor wie het nog niet zou weten, de vzw Dworpse Bikers is een vereniging van recreatieve bikers die wekelijks 1 tot 2 keer gezamenlijk gaan biken in velden en bossen van Vlaams- en Waals Brabant. Af en toe worden er ook toertochten gereden.
In 1992(bestaan bijna 20 jaar) zetten zij hun eerste voorzichtige stappen in de mountainbike wereld. Ze waren toen met drie: Fons en Geert Bovri en Johan Goossens. Er kwamen vrienden, kennissen en familieleden bij en vandaag zijn zij reeds met meer dan 60! In 2008 werd dan de vzw opgericht en ook sloot men aan bij de WBV(Wielerbond Vlaanderen).
Voor de wekelijkse zondagse rit kan er gestart worden om 9u, 9.15u en 9.30u in Dworp. In de lente en zomer wordt er ook regelmatig ’s avonds gereden.
In 2008 vond dan de eerste WCup-Classic plaats met meer dan 900 bikers. De club is dan ook meer dan actief met o.m. BBQ, familieweekend, meerdaagse buitenlandse rit, nieuwjaarsrit, Sinterklaas, enz…
Bij al dat ‘geweld’, was en blijft het motto van de Dworpse Bikers: ‘Samen uit, samen thuis! ‘ Na elke rit verzamelen alle bikers in het stamcafé ‘De Welkom’ op het Molenveld, in de volksmond ‘de Zottenberg’, om alsnog te genieten van een drankje. Trouwens, niemand is verplicht elke zondag te rijden: de Dworpse Bikers zijn en blijven een vriendenclub.
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 mrt 2011
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 29 apr 2024
Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024

archief