Dierenpark Provinciedomein HUIZINGEN genomineerd voor Prijs Publieke Ruimte

C21

Dierenpark Provinciedomein HUIZINGEN genomineerd voor Prijs Publieke Ruimte

Kinderen_en_diertjes_p200

Het dierenpark in het Provinciedomein Huizingen is één van de vijf genomineerden voor de Prijs Publieke Ruimte 2011. Op woensdag 23 maart maakt Minister Joke Schauvliege de laureaat bekend. De prijs is een initiatief van Steunpunt Straten.

Vijf genomineerde projecten
Met de prijs Publieke Ruimte 2011 moedigt Steunpunt Straten openbare besturen aan om werk te maken van kwaliteitsvolle en duurzame publieke ruimten. In de categorie 'gerealiseerde projecten' zijn er 5 genomineerden:
•             Pierkespark (Gent)
•             Raadsplein (Anderlecht)
•             dierenpark van het Provinciedomein Huizingen
•             begraafplaats van Lommel
•             Geelhandplaats (Antwerpen)
Dierenpark Huizingen
Het dierenpark in het Provinciedomein Huizingen ging vorig jaar open.
'Met de nominatie onderkent Steunpunt Straten dat de provincie het zowel het comfort van de bezoeker als het dierenwelzijn voor ogen had bij de aanleg van dit prachtige stukje park', zegt gedeputeerde Walter Zelderloo. 'Het wandelpad is ook voor mensen in een rolstoel toegankelijk. De volières zijn ruim bemeten en er zijn voldoende schuilhokken voor de verschillende streekeigen diersoorten.'
Het dierenpark verzoent educatie en recreatie. De info- en doepanelen, prachtig geïllustreerd door Ina Hallemans, vormen een educatief traject voor gezinnen met kinderen die spelenderwijs meer te weten komen over de verschillende dieren in het park. Voor scholen is een heuse openluchtklas gebouwd, om in het dierenpark zelf van een ervaren natuurgids les te krijgen over de parkieten, fazanten, geitjes, schapen of konijntjes.
Iedereen welkom
Het Provinciedomein Huizingen is dagelijks open van 9 uur tot zonsondergang. Tot eind maart is de toegang gratis. Vanaf 1 april is de toegang betalend.
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 mrt 2011
Gerrit Achterland
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 29 apr 2024
Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024

archief