BEERSEL / SINT-GENESIUS-RODE - Rode Kruis Beersel-Rode reikt 21 brevetten uit

C21

BEERSEL / SINT-GENESIUS-RODE - Rode Kruis Beersel-Rode reikt 21 brevetten uit

Editiepajot_bart_devill__ehbo_brevet
Foto © Bart Devillé
 

De cursussen ‘Eerste Hulp’ van Rode Kruis Beersel-Rode kennen steeds een groot succes. Het is een tweeledige cursus: een basiscursus en een vervolgcursus, elk van 12 uur, met een examen als afsluiter. De meeste cursisten volgen beide delen tot ‘helper’.

Naar goede gewoonte werden er twee lessenreeksen georganiseerd. Dezelfde lessen werden gegeven op maandag en dinsdagavond in de Grote Sleutel te Alsemberg en helemaal gratis. Er werden nu 21 brevetten uitgereikt, allemaal voor de volledige cursus ‘helper’.
Professor Ives Hubloue van het UZ-Brussel, afdelingsarts, friste de brevetuitreiking op met een presentatie die grenst aan de eerste hulpverlening. Dit jaar was het onderwerp ‘de organisatie van de Belgische hulpverlening bij rampen in het buitenland’. Zeer actueel met de toestand in Japan.
Afdelingsvoorzitter Paul Lots: “Wij hopen dat de cursisten een goede herinnering overhouden aan de lessen en dat er enkele aansluiten als vrijwilliger in de afdeling. Bij de hulpdienst kunnen ze in september doorgaan naar een opleiding ‘interventie’ om ingeschakeld te kunnen worden bij grote preventieve acties. “
Vanaf half april wordt een reeks opleidingen’Reanimeren & Defibrilleren’van 3 uur op één avond georganiseerd. Dit in het kader van de aanschaf van de gemeente Beersel van enkele AED’s: automatische defibrillatoren. Ook deze lessen worden gratis aangeboden aan de geinteresseerden. Op maandag 3 en dinsdag 4 oktober wordt er opnieuw gestart met twee cursussen ‘Helper’.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 mrt 2011
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 29 apr 2024
Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024

archief