BEERSEL - De Boomhut doet mee met de "Walk for Water"

C21

BEERSEL - De Boomhut doet mee met de "Walk for Water"

Editiepajot_bart_devill__walk_for_water
Foto's © Bart Devillé
 
Editiepajot_bart_devill__walk_for_water1
Foto's © Bart Devillé
Editiepajot_bart_devill__walk_for_water2
Foto's © Bart Devillé
 

In Vlaanderen en Brussel gaan meer dan 100 scholen in op de oproep van Milieuzorg Op School(MOS) en PROTOS om deel te nemen aan de internationale actie ‘Walk for Water’. Ook Freinetschool De Boomhut in Alsemberg deed mee.

Om 9u verzamelden al de leerlingen in Boomhut-T-shirt en badmuts op de speelplaats. Na een dansje op de tonen van ‘Twee emmertjes water halen’ stapten de kinderen vanaf de derde kleuterklas, leerkrachten en begeleidende ouders 6 kilometer uit solidariteit met de kinderen in het zuiden.
Iedere klas koos zelf een route in een straal van drie kilometer rond de school. Elke leerling had ook een lege fles, jerrycan, waterzak, emmer, …. mee om zoveel mogelijk water te verzamelen.
Na de terugkomst op school vonden heel wat activiteiten rond ‘water’ plaats met de bedoeling het verzamelde water te hergebruiken: besproeien van de schoolmoestuin, maken van soep, afwassen, carwash, poppenkleertjes wassen, rijst koken, aquarium vullen en ook een slokje water drinken.
De actie sluit aan bij het engagement van de Vlaamse Overheid in het kader van de millennium doelstellingen om tegen 2015 minstens 6 miljoen mensen in de wereld aan zuiver en toegankelijk water te helpen.
 
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 mrt 2011
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 29 apr 2024
Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024

archief