1,3 miljoen euro voor restauratie van Kasteel van BEERSEL

1,3 miljoen euro voor restauratie van Kasteel van BEERSEL

Editiepajot_beersel_kasteel_foto_archief_marc_sluys
Foto Archief © Marc Sluys
 

Vlaams minister Geert Bourgeois, bevoegd voor Onroerend Erfgoed, kent een premie van 1.323.013 euro toe voor de tweede restauratiefase van het Kasteel van Beersel.

De middeleeuwse waterburcht prijkt sinds 1943 op de lijst van beschermde monumenten. Het kasteel, gebouwd omstreeks 1300, fungeerde als vooruitgeschoven vesting ter verdediging van Brussel. Typisch voor dit middeleeuwse bouwwerk zijn de slotgrachten, ophaalbrug, schietgaten en kantelen.
Dit subsidiedossier omvat de tweede fase van het restauratieproject: het herstel van het metselwerk van de torens en de weermuren en de restauratie van het schrijnwerk van de daken en de vloeren. Minister Bourgeois bezocht het kasteel vorig jaar naar aanleiding van de eerste restauratiefase, waarin de funderingen van het kasteel zijn aangepakt en archeologisch onderzoek is gevoerd.
“Het kasteel van Beersel is een belangrijke toeristische trekpleister,” aldus minister Bourgeois. “Het kasteel blijft dan ook toegankelijk tijdens de restauratiewerken. Aan de ontsluiting van de werken voor het brede publiek, en het verhaal van de restauratie en de opgraving zal net als in de eerste restauratiefase veel aandacht besteed worden.”
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 mrt 2011
Felix Merckx
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Olaf Feldberg | 11 jun 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 01 jun 2019

archief