Dierenpark Provinciedomein HUIZINGEN wint Prijs Publieke Ruimte

C21

Dierenpark Provinciedomein HUIZINGEN wint Prijs Publieke Ruimte

Editiepajot_huizingen_walter_zelderloo_foto_gerrit_achterland
"We zijn heel blij met deze prijs", zegt Walter Zelderloo, gedeputeerde voor provinciedomeinen. - Foto © Gerrit Achterland

Het dierenpark in het Provinciedomein Huizingen heeft gisterenavond de Prijs Publieke Ruimte 2011 gewonnen. Vlaams Minister Joke Schauvliege loofde het provinciebestuur voor de mooie vormgeving en de vernieuwende aanpak van het dierenpark.

"In plaats van het verouderde dierenpark te laten verdwijnen, koos de provincie Vlaams-Brabant voor een opwaardering", zegt Vlaams minister Joke Schauvliege.
"Door de mooie vormgeving van de dierenverblijven met behoud van de bestaande bomen en door de integratie van de perken in hun omgeving wijkt het ontwerp af van het traditionele dierenpark. De bezoeker krijgt een wisselend beeld met een hoge belevingswaarde aangeboden. Het dierenpark is een voorbeeld en inspiratiebron voor andere vormen van parkinvulling", motiveer de Vlaamse minister de keuze van het dierenpark in Huizingen als winnaar van de Prijs Publieke Ruimte 2011.
"We zijn heel blij met deze prijs", zegt Walter Zelderloo, gedeputeerde voor provinciedomeinen. "Hiermee krijgen onze inspanningen om het comfort van de bezoeker zowel als het dierenwelzijn centraal te stellen bij de aanleg van dit prachtige stukje park een verdiende beloning".
Met deze prijs moedigt Steunpunt Straten openbare besturen aan om werk te maken van kwaliteitsvolle en duurzame publieke ruimten. In de categorie 'gerealiseerde projecten' waren er naast het dierenpark van het provinciedomein Huizingen ook nog het Pierkespark in Gent, het Raadsplein in Anderlecht, de begraafplaats van Lommel, de Geelhandplaats in Antwerpen genomineerd.
Het dierenpark verzoent educatie en recreatie. De info- en doepanelen, prachtig geïllustreerd door Ina Hallemans, vormen een educatief traject voor gezinnen met kinderen die spelenderwijs meer te weten komen over de verschillende dieren in het park. Voor scholen is een heuse openluchtklas gebouwd, om in het dierenpark zelf van een ervaren natuurgids les te krijgen over de parkieten, fazanten, geitjes, schapen of konijntjes.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 mrt 2011
Gerrit Achterland
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 29 apr 2024
Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024

archief