BEERSEL - Gemeenteraad huldigt Hugo Casaer voor 25 jaar burgemeester

C21

BEERSEL - Gemeenteraad huldigt Hugo Casaer voor 25 jaar burgemeester

Editiepajot_bart_devill___huldiging_hugo_casaer_door_gemeenteraad
Foto © Bart Devillé
 

Na afloop van de openbare vergadering van de gemeenteraad werd een aanzet gegeven naar de viering van Hugo Casaer voor 25 jaar burgemeester van Beersel. Immers, er komt nog een feestelijke viering met de inwoners van de gemeente zondag 27 maart, ook al in de Meent.

Het was eerste schepen Hugo Vandaele(CD&V) die het eerst het woord voerde. Hij noemde de politieke loopbaan van Hugo Casaer een palmares van verwezenlijkingen. Ook wees hij er op dat heel wat subsidies konden worden binnen gehaald dank zij ‘het netwerk’ van de burgemeester. Hij noemde hem ook een voorbeeld van wilskracht en doorzettingsvermogen.
Jean Debrael, fractievoerder van CD&V, noemde Ruimtelijke Ordening de bevoegdheid waar de burgemeester zich het best thuisvoelde en waarvoor hij zich ook grondig in bijschoolde. Zoals de meeste andere collega’s uit de gemeenteraad noemde hij Hugo Casaer een gedreven politicus en dank zij hem werd Beersel een voorloper van de verkeersdrempels, in de gemeente trouwens ‘cazarkes’ genoemd.
Jos Van Elslande(N-VA) en coalitiegenoot hield het bij weinig woorden: C(creatief), A(assertief), S(sociaal bewogen), A(allert), E(expertise op verschillende domeinen) en R(rationeel). Jan Steyaert, fractieleider SP-A/ Groen! Ook coalitiegenoot: “Hugo Casaer, 25 jaar burgemeester als inwijkeling is een voorbeeld van integratie. Is een machtspoliticus en houdt graag de touwtjes in handen. Is ook een man van zijn woord.
Gilbert Houben van Open Beersel noemde ook de burgemeester een gedreven man, “die wist welke paden hij moest nemen om er te komen”. Ook waardeerde hij fel dat de burgemeester respect had voor iedereen. De UF fractie hield het kort en wees er op dat de deur van de burgemeester ook open stond voor de Franstaligen. Schepen Leen D’Hooge die een tijdje geleden haar ontslag nam uit de CD&V fractie en momenteel zetelt als schepen zonder bevoegdheden, dankte Hugo Casaer omdat hij haar wegwijs maakte in de politiek en dat hij haar leerde politiek en privé gescheiden te houden.
Doodstil bleef het van op de Vlaams Belang banken en de burgemeester dankte dan maar de sprekers voor hun attente woorden. De geroemde realisaties noemde hij resultaten van teamwork, college en gemeenteraad, in veel gevallen zowel meerderheid als oppositie.
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 mrt 2011
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 29 apr 2024
Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024

archief