Protestbeweging in LOT breidt uit

C21

Protestbeweging in LOT breidt uit

Index-1

De plannen voor de aanleg van een Ringweg om de Beerselse deelgemeente Lot stuiten op toenemend protest van de inwoners. Een twintigtal personen, jongeren zowel als oudere Lottenaren, zonder partijpolitieke bindingen, en enkele plaatselijke verenigingen hebbent zich nu verenigd om actie te voeren.

Zij roepen alvast de inwoners van Lot op om de vergadering van de Gemeentelijke Commissie Ruimtelijke Ordening (GECORO)  bij te wonen die op woensdag 30 maart om 18 uur in het Rondenbosdomein in Alsemberg wordt gehouden.

Ze hopen door hun aanwezigheid druk uit te oefenen op de gemeentelijke overheden en zo ook van die zijde steun te krijgen. Ze starten tegelijk met een venster-affiches campagne onder het motto “Geen ringweg in Lot”.

Intussen stelt streekvereniging Zenne en Zoniën samen met de actievoerders  vast dat niet alleen die ontsluitingsweg een probleem dreigt te worden voor Lot. Er is in het GRUP ( Gewestelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan) ook een aanzienlijke mogelijkheid  gepland om bestaande industriezones uit te breiden. Zo zou de zone Laekebeek  richting Zennebeemden kunnen uitgebreid worden  tot aan de A. Denystraat.  De oppervlakte van het gebied zou zo quasi verdubbelen ten nadele van natuur en landbouw. Ook is bijkomende industrie mogelijk op Breedveld, tegenover de huidige  Siemensvestiging. Tenslotte voorziet het plan in mogelijke uitbreiding van industrie  tussen de spoorweg en  het Kanaal, ter hoogte van de Huysmanslaan.

Landbouwgrond wordt ook opgegeven voor verschillende nieuwe woonzones.  Daar zou op sommige plaatsen tot 5 bouwlagen hoog mogen worden gegaan.

Zowel  de lokale actievoerders als Streekvereniging Zenne en Zoniën tonen zich uitermate bezorgd over deze intenties.  Volgens voorzitter Roger Swalens van Zenne en Zoniën zijn al deze plannen tegenstrijdig met de eigen  principes van de Vlaamse overheid die beweert de open  ruimtes  maximaal te willen vrijwaren en de verstedelijkingsdruk te willen tegengaan. “ Dit plan zal enkel een aanzuigeffect hebben op inwoners van Brussel en de verfransing van Lot bespoedigen”, zo stelt hij vast.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 mrt 2011
Roger Swalens
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Hugo Devillé | 05 apr 2024

archief