BEERSEL - Basiscursus Nederlands voor nieuwe inwoners

C21

BEERSEL - Basiscursus Nederlands voor nieuwe inwoners

Ed_pajot_nederlands_1_foto_olaf
Foto's © Olaf
 
Ed_pajot_nederlands_2_foto_olaf
Foto's © Olaf
 

Het gemeentebestuur en het O.C.M.W. van Beersel organiseren in samenwerking met Basiseducatie Halle Vilvoorde in de gemeentelijke basisschool Blokbos te Lot een basiscursus Nederlands voor anderstalige inwoners.

Anderstalige ouders die te Lot komen wonen wensen dat hun kinderen school lopen in de enige school van Lot: de gemeentelijke basisschool Blokbos. Terecht wordt vandaag aan de ouders gevraagd een engagementsverklaring te ondertekenen, waaruit de bereidheid blijkt om hun kinderen te helpen in hun schooltraject. Kortom er wordt gevraagd dat ze Nederlands leren: dit komt zeker hun kinderen te goede bij de thuisopvolging van de schoolresultaten. Anderzijds is dit ook belangrijk om zich te integreren in Lot.

Sinds vorig school jaar organiseert de gemeente en het O.C.M.W. in samenwerking met Basiseducatie Halle-Vilvoorde een basiscursus Nederlands voor anderstaligen in de gemeentelijke basisschool Blokbos te Lot. Momenteel volgen 12 dames, van allochtone afkomst, met enthousiasme deze cursus. Het volgend schooljaar wordt hun een vervolg op deze leergangen aangeboden om het Nederlands nog beter onder de knie te krijgen Parallel met deze cursus wordt terug gestart, voor nieuwe geïnteresseerden, vanaf de eerste module..

De cursisten worden begeleid door het O.C.M.W. Het O.C.M.W. zorgt ook voor opvang van de allerkleinsten bij onthaalmoeders

De gemeente en het O.C.M.W. staan garant voor de organisaties, daar deze borg staan voor de loonkosten indien zich onvoldoende kandidaten inschrijven., om, de cursus te laten subsidiëren door Vlaams Onderwijs. Tot nu toe waren er altijd voldoende kandidaten.

Parallel aan dit aanbod kennen we in Blokbos ook een cursus Nederlands georganiseerd door het GLTT-Sint-Genesius-Rode - Halle op woensdag en donderdagavond gevolgd door 27 studenten.

Hugo Vandaele, schepen van Onderwijs: “We zijn dan ook terecht fier dat een 40-tal anderstaligen tijdens het lopend schooljaar in gaan op ons aanbod om Nederlands te leren: een garantie voor integratie, grotere en mooiere kansen op de arbeidsmarkt. Maar in het schools kader van deze basiscursus durven we aan te vullen: de kinderen grotere kansen te geven om te slagen in hun onderwijstraject”.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 mrt 2011
Felix Merckx
Olaf
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Hugo Devillé | 05 apr 2024

archief