BEERSEL - “Beersel op hete kolen” voor een goed doel

C21

BEERSEL - “Beersel op hete kolen” voor een goed doel

Hete_kolen_2008
Hete_kolen_2008
 

Toen de vzw Experanto ( oud-leiding van van de chiro van Alsemberg ”Esperanto” ) besloten te starten met “Beersel op Hete Kolen”, een activiteit ten bate van de jeugd, wist men aanvankelijk niet dat deze organisatie zo’n hoge toppen zou scheren. En toch is het zo.Op 9 september 2007 werd in samenwerking met het gemeentebestuur van Beersel de vorige editie van “Beersel op hete kolen” georganiseerd. Het ging om een barbecuewedstrijd waar ploegen het tegen elkaar opnamen in verschillende categoriën en het publiek tegen democratische prijzen al deze culinaire creaties kon degusteren.

Als publiekstrekker kon gerekend worden op de medewerking van enkele topchefs, die een demonstratie gaven op de barbecue. Voor kindjes was er de succesformule van het kookatelier en allerlei randanimatie zoals springkastelen, goochelaar, grimme…, enz.
Het succesvolle verloop van de “Beersel op Hete Kolen” zorgde er voor dat een cheque met het mooie bedrag van 1.500 euro kon overhandigd worden aan Marc Peeters, de drijvende kracht achter FriS, een sportvereniging voor jongeren en kinderen met een beperking. Marc Peeters startte enkele jaren geleden in Lot een voetbalploegje op voor kinderen met een beperking. Ondertussen kunnen kinderen er ook turnen en petanquen in een aangepaste vorm. Met het ingezamelde geld wil FriS een minibusje aankopen.
Zondag 31 augustus wordt in de onmiddellijke omgeving van het Kasteel van Beersel de nieuwe uitgave van “Beersel op Hete Kolen” georganiseerd. Deze barbecuewedstrijd (start 11.30u) gaat gepaard met een Kooktheater met Topchefs als Patrick Vandecasserie van Villa Lorraine, Jo Musiek van traiteur Jo&Ko, Peter Leemans van De Kapblok, Richard Hahan van L’Ecailler du Palais Royal, Trees Vergels van De Drie Fonteinen en Lesley De Vlieger van Terborght. De presentatie is in handen van Julien Vrebos.
De prijsuitreiking van de barbecuewedstrijd wordt voorzien om 18u en gebeurt door Ellen Rolin, Miss Vlaams Brabant.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 mei 2008
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 26 jan 2023

archief