GBS LOT gezond en vol energie de lente in

C21

GBS LOT gezond en vol energie de lente in

Gezond_ontbijt_1_foto_olaf
Foto's © Olaf
 
Gezond_ontbijt_2_foto_olaf
Foto © Felix Merckx
 

De kleuters en lagere schoolkinderen van de gemeentelijke basisschool Lot genoten van een uitgebreid en smakelijk ontbijtbuffet op school. Specialisten zijn het erover eens: het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Toch gaat er in veel (de meeste?) gezinnen te weinig aandacht naar het ontbijt.

“Kinderen die ’s morgens weinig of niets achter de kiezen kunnen stoppen, kunnen zich moeilijker concentreren en voelen zich vaker onwel. Daar wordt niemand beter van. En dat willen wij zo nu en dan extra in de kijker zetten”, stelt schooldirecteur Nadine Maes.

Met dit ‘gezond ontbijt’ wil de school de kinderen en hun ouders vooral vertellen dat ’s morgens flink eten de nodige energie oplevert om de dag probleemloos door te komen. Bovendien is het speciale ontbijt ook een gezellige bedoening.

“Van mij mogen ze dit elke woensdag organiseren. Of toch minstens één keer per maand”, vond Ward uit het vierde leerjaar toen hij woensdagmiddag thuiskwam.

Een  team van juffen, ouders en grootouders was vanaf 7 u ijverig in de weer met vers fruit, yoghurt, koffiekoeken, broodjes, allerlei broodbeleg, zelfgemaakte confituur,  cornflakes, gekookte en gebakken eitjes.

 “Met acties als deze willen wij ook af en toe even bewust op de rem trappen”, aldus Nadine Maes. “Wij merken dat het bij veel kinderen thuis allemaal ontzettend snel moet gaan ’s ochtends. Rustig samen rond de tafel de school- en werkdag beginnen is er meestal niet bij. Papa en mama moeten snel-snel naar het werk, sommige kinderen worden met een boterham in de hand afgezet aan de schoolpoort. Jammer. We tonen de kinderen graag dat het ook anders kan. Wie weet kunnen er enkele van onze leerlingen papa of mama overtuigen om voortaan ’s ochtends toch maar tijd te maken voor een stukje fruit, een gebakken eitje en een yoghurtijs…”   

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
31 mrt 2011
Felix Merckx
Olaf
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Hugo Devillé | 05 apr 2024

archief