Het provinciedomein van HUIZINGEN heeft een nieuwe toeristentrein

C21

Het provinciedomein van HUIZINGEN heeft een nieuwe toeristentrein

Editiepajot_huizingen_toeriestentrein__walter_zelderloo_foto_gerrit_achterland
Gedeputeerde Walter Zelderloo aan de nieuwe toeristentrein. - Foto © Gerrit Achterland
 

Deze trein kan 36 personen vervoeren en stopt op de belangrijkste plaatsen in het domein. De provincie Vlaams-Brabant heeft een nieuwe toeristentrein aangekocht voor haar domein in Huizingen. Deze trein bestaat uit een locomotief en twee wagons en biedt plaats aan 36 personen. Er is ook plaats voor twee rolstoel(gebruikers). De aandacht voor deze personen in de Vlaamse recreatiedomeinen is quasi uniek.

"Ons provinciedomein in Huizingen is erg heuvelachtig. Een toeristentrein met haltes aan het openluchtzwembad, de verschillende speeltuinen en attracties is dus geen overbodige luxe. Sinds jaar en dag is de domeintrein dan ook een bijzonder populaire attractie. De vorige toeristentrein was dringend aan vervanging toe. De oude trein stond regelmatig in de garage met panne. Voor een populaire attractie kan dat natuurlijk niet", zegt Walter Zelderloo, gedeputeerde voor provinciedomeinen.
Om iedereen de kans te geven deze nieuwste attractie uit te proberen, is een treinrit dit jaar gratis op elke zondag in april. Op andere dagen kost een treinrit 1,20 euro.
Op 7 april stelde gedeputeerde Walter Zelderloo de nieuwste attractie van het provinciedomein Huizingen voor.
De toeristentrein maakte zijn eerste, feestelijke rit met de leerlingen van de Gemeentelijke Basisschool van Huizingen en een rolstoelgebruiker.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 apr 2011
Gerrit Achterland
Gerrit Achterland
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Hugo Devillé | 05 apr 2024

archief