BEERSEL - Meer dan 650 bezwaren tegen ontsluitingsweg in Lot

C21

BEERSEL - Meer dan 650 bezwaren tegen ontsluitingsweg in Lot

Geen_ringweg_lot

Streekvereniging Zenne & Zoniën en het actiecomité "Geen ringweg in Lot" hebben meer dan.650. individuele bezwaarschriften bij de bevolking ingezameld tegen de plannen van de Vlaamse overheid om in het kader van het Gewestelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan een ontsluitingsweg rond de Beerselse deelgemeente Lot aan te leggen.

Zij worden op woensdag 13 april rond 15 uur. uur afgegeven aan de Vlaamse Commissie voor Ruimtelijke Ordening in Brussel.
De actievoerders zijn opgetogen met het resultaat en danken de bevolking voor hun enthousiaste steun. Ze willen de situatie verder in het oog houden.
 
“Het aantal ingediende bezwaarschriften toont immers aan dat de bezorgdheid over die plannen sterk leeft bij de mensen van Lot. De inwoners zien die ontsluitingsweg helemaal niet zitten ”, aldus Mieke Van Gerwen van het Actiecomité.
“De gemeenteraad en het schepencollege van Beersel hebben zich intussen achter deze bezwaren geschaard. Dat is positief, maar de bevolking rekent erop dat de politici de situatie blijven opvolgen en dat zij haar stipt op de hoogte houden. “
 
“Tijdens onze rondgang in Lot is gebleken dat veel mensen in bepaalde straten al sterk te lijden hebben onder de bestaande verkeershinder. Heel wat van die hinder is het gevolg van de inplanting van logistieke mastodonten aan de Industriezone Laekebeek in het recente verleden, zonder dat daarvoor al passende ontsluitingswegen voorhanden waren.” vinden de actievoerders.
Aan de politici wordt gevraagd om zeker ook voor deze mensen een oplossing te zoeken en alleszins om op korte termijn in milderende maatregelen te voorzien.
 
Voorzitter Roger Swalens van Zenne en Zoniën benadrukt nog dat veel mensen ook individueel bezwaar hebben ingediend op basis van de modeltekst die de vereniging via haar websites beschikbaar hield. De verdere evolutie van het dossier zal op elk moment verder opgevolgd kunnen worden via de sites www.zenzo.tk en www.zevendekracht.tk
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 apr 2011
Felix Merckx
Repro EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Hugo Devillé | 05 apr 2024

archief